Anina kuhinja

Čokoladno pecivo z vanilijevo kremo

Uporabite promo kodo ANACASTI za brezplačno dostavo pri nakupu v spletni trgovini Mojačokolada.si.

V ozadju stepeni rumenjaki in sladkor. Spredaj sneg in zmešana moka s kakavom in čokolado v prahu, ter pecilnim praškom.
Presejanje suhih sestavin v ostale.
Suhe sestavine ki se niso presejale. Te vržemo stran.
Vmešavanje snega v ostale sestavine.
Nepečen biskvit.
Pečen biskvit v ozadju. Spredaj mleko z rumom.
Skuhan vanilijev puding.
Stopljena margarina levo. Desno sladkor v prahu.
Končna krema.
Namazan navlažen spodnji del biskvita s kremo.
Vlaženje še zgornjega dela biskvita.
Premazano pecivo s stopljeno čokolado.

ZAHTEVNOST: 2/5
ČAS PRIPRAVE: 1,5 ure

Za pekač velikosti 25×35.

SESTAVINE za čokoladni biskvit :

– 8 jajc
– 20 žlic moke
-20 zravnanih žlic sladkorja
– 4 žlice BAM kakava v prahu
– 2 žlici čokolade v prahu
-20 žlic mleka
– 17 žlic olja

Sestavine za kremo:

– 200 g margarine
– 160 g sladkorja v prahu
– 1 in 1/3 vrečke vanilijevega pudinga
– 1 žlička BAM vanilijeve paste
– 0,5 litra mleka

– 2 dcl mleka
– 2 žlici ruma
– 400 gramov BAM temne čokolade
– 4-5 žlic mleka
– 1 žlica sladkorja

OPIS PRIPRAVE:

Rumenjake in beljake ločimo. V posodo z rumenjaki dodamo sladkor in z električnim mešalnikom mešamo dokler zmes ne postane svetlo rumena in je je še enkrat več. Nato beljake stepemo v sneg ( več nasvetov kako narediti sneg najdete na blogu ). V zmes iz rumenjakov dodamo olje in mleko, in nato postopoma presejemo suhe sestavine – moko, čokolado in kakav v prahu – in medtem z metlico mešamo. Ko so sestavine lepo vmešali v maso, ji dodamo sneg. Tega prav tako z metlico nežno vmešamo v ostale sestavine. Zmes nato zlijemo v dobro pomaščen pekač ( če ga ne boste dovolj namastili boste pecivo težko prevrnili lepo iz pekača ) in položimo v segreto pečic na 180 stopinj za dobre pol ure. Po tem času preverimo če je pecivo že pečeno in sicer tako da vanj zapičimo konico noža in če na njem ne ostane nobene sledi je pecivo gotovo pečeno. Pečeno pecivo prevrnemo na prenosljivo podlago in ga pustimo da se popolnoma ohladi.
Medtem skuhamo puding in sicer v manjšo posodico stresemo prah za puding. Prahu dodamo 5 žlic mlek iz količine 0,5 litra mleka. Prah in mleko dobro premešamo – če ne boste dobro premešali bodo nastale grudice. Ostalo mleko zavrete. Ko zavre z metlico nežno vmešajte zmešan prah z mlekom. Puding z metlico mešajte na plošči še kakšno slabo minutko, da se zgosti nato pa ga odstavite. Vsake par minut ga dobro premešajte da se na vrhu ne bo naredila skorjica. Mešajte ga dokler se popolnoma ne ohladi.
V drugi posodi na najmanjši temperaturi stopite margarino. Ko je stopljena ji postopoma vmešajte sladkor v prahu.
Ko je puding ohlajen in zmes iz margarine, ju zmešajte skupaj. ( nujno je da sta obe zmesi hladni )
Hladno pecivo razpolovite. V šalčki zmešajte 2 dcl mleka in rum, ter 1 žlico sladkorja. Z mlekom nato spodnji del peciva dobro navlažite. Nato ga premažite z vanilijevo kremo – poskrbite da pri robovih peciva pustite nenamazano približno polovico cm . Čez kremo položite še zgornji del peciva, ter ga prav tako navlažite z mlekom. Vanj lahko nežno zarežete črtice da se bo mleko lažje vpilo.
Nadaljujete s topljenjem čokolade. Na manjši vročini ( 2/9 ) segrejte 5 žlic mleka. Temperaturo nato zmanjšajte na 1/9, nato pa mleku dodajte čokolado ki naj bo čimbolj na drobno zdrobljena. Čokolado nato redno mešajte da se bo počasi stopila. Z rednim mešanjem čokolade se bo ta tudi lepše posvetila. Stopljeno nato premažite čez biskvit in pustite pecivo da se ohladi.

VESELO SLADKANJE

Komentarji

Komentarja ni mogoče oddati.

[sg_popup id=1]