Anina kuhinja

Čokoladne velikonočne kremne rezine z malinovim džemom

Čas priprave: 35-40 minut

Čas kuhanja: 12-15 minut

Količina: pravokotni pekač velikost cca 20x25cm

Sestavine:

Sestavine za biskvit:
2 jajci
100 gramov moke
2 polni žlici grenkega kakava v prahu
100 gramov sladkorja (lahko je 20 gramov tega sladkorja vanilijev sladkor)
ščepec soli
2/3 vrečke pecilnega praška
70 ml sončničnega ali drugega rastlinskega olja
70 ml mlačne vode

Sestavine za nadev:

800 ml sladke smetane
4 žlice grenkega kakava v prahu
250 gramov čokoladno lešnikovega namaza
250 gramov mascarpone sira + 150 ml sladke smetane za stepanje
2 žlici sladkorja v prahu – po okusu
2 čajni žlički vanilijeve arome
1 žlica rumove arome ali 2-3 žlici ruma
6 lističev želatine + 30 ml vode

Dodatne sestavine:
100 ml mleka za vlaženje
4 žlice malinovega džema – ali drugega (mareličnega, jagodnega)
200 ml sladke smetane + 200 gramov temne čokolade – za obliv
čokoladni zajčki

Postopek:

Natisni

Najprej pripravimo biskvit. Jajci ločimo na beljake in rumenjake. Iz beljakov stepemo sneg in jim med stepanjem dodamo sol. Rumenjaka in sladkorja stepamo 5-10 minut, da se prostornina poveča za še enkrat. Takrat v zmes dodamo presejano moko s kakavom, vodo in olje. Na koncu počasi vmešamo še sneg.

Prelijemo v dobro namaščen pekač obložen s papirjem za peko in pečemo 10 minut v segreti pečici na 180 stopinjah. Pečen biskvit vzamemo ven iz papirja za peko. Položimo ga na servirno podlago in okrog njega postavimo obod, da ga tesno objame. Biskvit navlažimo z mlekom in ohladimo. Nato ga premažemo z džemom.

Želatino v lističih namočimo v mrzlo vodo za 10 minut. Takšno ožamemo in dodamo v posodo z debelim dnom in vodo, ter na najnižji temperaturi stopimo. Ko se stopi jo pustimo da se ohladi na sobno temperaturo.

Mascarpone siru dodamo aromi, čokoladni namaz, kakav, sladkor v prahu ter smetano. Stepemo v fino zmes.

Sladko smetano stepamo do točke, da se speni ampak je še popolnoma tekoča. Takšni med rednim mešanjem vmešamo stopljeno želatino. Vanjo vmešamo čokoladni zmes. Po okusu dosladkamo. Del kreme (6-7 polnih žlic) prihranimo za okraševanje.

Kremo zlijemo na pripravljen biskvit.

Postavimo v hladilnik za vsaj 4-5 ur. Nato v kozici zavremo smetano za obliv. Zavreto odstavimo in vanjo vmešamo čokolado. Enotno zmes ohladimo, nato pa prelijemo čez pripravljeno sladico. Postavimo nazaj v hladilnik za vsaj 1-2 uri. Najbolje kar čez noč.

Pecivo zrežemo, okrasimo s prihranjeno kremo in čokoladnimi zajčki.

Čokoladne velikonočne kremne rezine z malinovim džemom sem pripravljala v Merkurjevem vrhunskem štirikotnem pekaču, ki prilagaja velikost in v njem lahko spečete manjše količine ali večje.

Mimogrede, od 3. do 7.4. imajo v Merkurju Velikonočni popust, -12% s kodo: VELIKANOC12. Več na:  https://www.merkur.si/velikonocni-popust

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

[elfsight_instagram_feed id="1"]