Zaradi izrednih razmer za nedoločen čas onemogočamo naročanje izdelkov z možnostjo plačila ob povzetju. Vse ostale oblike plačila so še vedno na voljo. S tem ukrepom želimo zmanjšati neposreden stik s kurirji in zmanjšati možnost prenosa koronavirusa. Hvala za razumevanje.

Anina kuhinja

Čokoladne kokos rezine

Čas priprave: 25 minut

Čas kuhanja: 10-12 minut

Količina: 10-20 rezin - odvisno od velikosti

Sestavine:

Sestavine za biskvit:
5 jajc
5 žlic rjavega ali navadnega sladkorja
5 žlic polnozrnate ali pirine ali navadne moke
2 žlici grenkega kakava v prahu
1/2 čajne žličke pecilnega praška ali vinskega kamna
1 vrečka vanilijevega sladkorja
ščepec soli

Sestavine za kremo:
400 gramov kisle smetane
5 žlic grobe kokosove moke
3 žlice sladkorja v prahu

Sestavine za čokoladni obliv:
200 ml sladke smetane
300 gramov temne čokolade

groba kokosova moka za dodaten posip

Postopek:

Natisni

Jajca ločimo na beljake in rumenjake. Beljakom med stepanjem dodamo ščepec soli in jih stepemo v čvrst sneg.

Rumenjakom dodamo sladkor in vanilijev sladkor in jih stepamo da podvojijo prostornino in postanejo svetlo rumene barve. Takrat presejemo moko, pecilni prašek in kakav v prahu. Premešamo in po delih, ter počasi vmešamo sneg.

Prelijemo v namaščen pekač in položimo v segreto pečico na 180 stopinj za 10-12 minut oziroma dokler zobotrebec iz biskvita ne pride ven čist. Biskvit ohladimo.

 

Kislo smetano zmešamo s sladkorjem in kokosem in premažemo čez ohlajen biskvit. Pustimo v hladilniku 30 minut.

Vmes pripravimo obliv. Zavremo sladko smetano in vanjo nadrobimo čokolado.

Mešamo da se čokolada stopi. Malo ohladimo nato pa premažemo biskvit. Položimo v hladilnik za 1-2 uri, najbolje čez noč, nato pa zrežemo.

Čokoladne kokos rezine sem pripravljala v čudovitem Emo pekaču s pikami, ki ga najdete tudi tukaj.

Komentarji

*Zahtevano

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Najbolj prodajano v trgovini

Poglej vse izdelke
[sg_popup id=1]