Sestavine:
Sestavine za biskvit:
5 jajc
5 žlic rjavega ali navadnega sladkorja
5 žlic polnozrnate ali pirine ali navadne moke
2 žlici grenkega kakava v prahu
1/2 čajne žličke pecilnega praška ali vinskega kamna
1 vrečka vanilijevega sladkorja
ščepec soli
Sestavine za kremo:
400 gramov kisle smetane
5 žlic grobe kokosove moke
3 žlice sladkorja v prahu
Sestavine za čokoladni obliv:
200 ml sladke smetane
300 gramov temne čokolade
groba kokosova moka za dodaten posip
Postopek:
NatisniJajca ločimo na beljake in rumenjake. Beljakom med stepanjem dodamo ščepec soli in jih stepemo v čvrst sneg.
Rumenjakom dodamo sladkor in vanilijev sladkor in jih stepamo da podvojijo prostornino in postanejo svetlo rumene barve. Takrat presejemo moko, pecilni prašek in kakav v prahu. Premešamo in po delih, ter počasi vmešamo sneg.
Prelijemo v namaščen pekač in položimo v segreto pečico na 180 stopinj za 10-12 minut oziroma dokler zobotrebec iz biskvita ne pride ven čist. Biskvit ohladimo.
Kislo smetano zmešamo s sladkorjem in kokosem in premažemo čez ohlajen biskvit. Pustimo v hladilniku 30 minut.
Vmes pripravimo obliv. Zavremo sladko smetano in vanjo nadrobimo čokolado.
Mešamo da se čokolada stopi. Malo ohladimo nato pa premažemo biskvit. Položimo v hladilnik za 1-2 uri, najbolje čez noč, nato pa zrežemo.
Čokoladne kokos rezine sem pripravljala v čudovitem Emo pekaču s pikami, ki ga najdete tudi tukaj.