Anina kuhinja

Cheesecake / sirovo pecivo z malinami in borovnicami

Končno sem tudi jaz spekla mojo prvo sirovo tortico. No vbistvu je bilo to bolj sirovo pecivo, ker tortica vsebuje veliko več nadeva. Tako, da ga lahko enostavno narežete na rezine, medtem ko pri tortici to ne bi šlo.

Moj fant je sirovo torto vzljubil, ko je bil nekaj časa nazaj v Ameriki in me zanjo prosi že kar lep čas. Pa niti ne vem zakaj je trajalo toliko časa, ker je pravzaprav nasramno enostavna. Jaz sem si jo sicer malce otežila, saj sem spekla svojo podlago, ki jo ponavadi predstavljalo zmleti, že kupljeni piškoti. Vendar sem si zaželela res domačo tortico in ne takšno, ki vsebuje kupljene piškote.

Po želji lahko domačo podlago izključite in si samo dobro zmiksate polnozrnate piškote in stopljeno maslo. Čeprav vseeno menim, da je bila ta moja domača varianta mnogo bolj okusna.

Če borovnic in malin ne boste mogli najti, jih popolnoma izključite in na koncu pecivo le dobro premažite s kislo smetano.

Za pekač velikosti 26×15 cm.

Sestavine za podlago:

– 100 g polnozrnate moke
– 1/8 čajne žličke pecilnega praška
– 1/8 čajne žličke sode bikarbone
– 1/8 čajne žličke soli
– 1 žlica masla
– 1 manjše jajce
– 100 g sladkorja
– 1/2 čajne žličke vanilijevega koncentrata

Sestavine za kremo:

– 190 g kremnega sira (pri nas se prodaja kot sirni namaz)
– 1 veliko jajce
– 70 g sladkorja
– 1/2 žlice koruznega škroba
– limonina lupinica 1 limone
– 1/2 čajne žličke vanilijevega koncentrata

– 1 pest borovnic in malin
– kisla smetana za premaz

Opis priprave:

Najprej se lotimo priprave podlage. In sicer v posodi dobro zmiksamo jajce, maslo, sladkor in vanilijev koncentrat.

V drugi posodi zmešamo suhe sestavine.

Suhe sestavine nato s spatulo / metlico počasi vmešamo v zmiksane sestavine, da dobimo gosto zmes.

 

Pekač dobro namastimo in obložimo s peki  papirjem, ter enakomerno nadevamo z gosto zmesjo. Pečemo jo 20 minut v segreti pečici na 180 stopinj.

Medtem najprej penasto umešamo sir in sladkor. Nato dodamo še preostale sestavine za kremo in jih vmešamo, da dobimo dokaj redko zmes / kremo.

 

Iz pečice vzamemo pečeno podlago, jo potresemo z malinami in borovnicami,

ter prelijemo s kremo.

Pekač nato ponovno položimo v pečico za nadaljnih 30 minut.

Po tem času pečico ugasnemo, jo malce odpremo, da se sirna tortica počasi ohladi.

 

Veselo sladkanje 😉

[elfsight_instagram_feed id="1"]