Anina kuhinja

Češnjev zavitek ali štrudelj

Čas priprave: 20-25 minut

Čas kuhanja: 1 ura

Količina: večji pravokotni pekač

Sestavine:

Sestavine za vlečeno testo:
400 gramov bele moke
60 ml sončničnega olja
200 ml mlačne vode
1,5 čajne žličke soli

Ostale sestavine:
1500-1700 g razkoščičenih češenj
6-8 zvrhanih žlic kisle smetane
20-40 gramov sladkorja (odvisno od zrelosti češenj)
40 gramov Kotanyi vanilijevega sladkorja burbon
1 čajna žlička Kotanyi mletega cimeta
ščepec Kotanyi mletega ingverja
15 gramov koruznega škroba
20-30 gramov masla
sladkor v prahu za posip

Postopek:

Natisni

Najprej pripravimo testo. Zmešamo moko in sol. Z vilico vmešamo olje in vodo in zgnetemo v testo. Pustimo ga počivati 30-60 minut.

Češnje grobo zrežemo, nežno ožamemo in zmešamo s sladkorjema, cimetom, ingverjem in koruznim škrobom.

Testo najprej razvaljamo na pravokotnik, potem pa z rokami razvlečemo da postane čimbolj tanek in se skozenj vidijo roke. Takšnega premažemo s kislo smetano in potresemo s pripravljenimi češnjami. Hitro zvijemo v štrudelj in razporedimo v namaščen pekač.

Po vrhu ga premažemo s stopljenim maslom in položimo v segreto pečico na 220 stopinj za 10 minut, nato pa ga pečemo na 180 stopinjah še nadaljnih 50 minut.Če se na vrhu preveč rjavkasto obarva, ga pokrijemo z aluminijasto folijo.

Pečenega vsaj delno ohladimo, nato pa potresemo s sladkorjem v prahu in zrežemo.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.