Anina kuhinja

Carbonara lazanja

Čas priprave: 25-30 minut

Čas kuhanja: 45-50 minut

Količina: 4 majhni pekači

Sestavine:

Sestavine:
8 svežih lističev lazanja testenin
600 gramov narezane pancete na koščke
1 pest naribanega parmezana
2 pesti naribanega topljivega sira (mocarela, gavda, edamec)

+
cca 100-150 ml mleka

Sestavine za bešamel:
4 žlice masla
4 polne žlice moke
800 ml mleka
200 ml sladke smetane
1 čajna žlička soli
1 polna pest naribanega parmezana
1/2 čajne žličke naribanega muškatnega oreščka
1/2 čajne žličke suhega česna
3 rumenjaki

Postopek:

Natisni

Iz testenin izrežemo kroge velikosti pekačev.

Slanino dodamo na ponev in jo pečemo do zlato rjave hrustljave zapečenosti. Ne dodajamo nobenih dodatnih maščob, saj ima že sama dovolj maščobe. Popečeno dodamo na cedilo in pustimo da odvečna maščoba odteče. Štiri polne žlice slanine prihranimo za okras.

Sladko smetano, mleko, orešček in česen dodamo v posodo. Maslo na teflonski ponvi stopimo.Dodamo moko in jo pražimo minutko ali dve. Ne sme potemneti. Takrat vlijemo mlečno mešanico in mešamo da se sestavine povežejo. Dodamo sol in med rednim mešanjem na srednji do višji temperaturi mešamo da se zgosti in vidimo sledove metlice. Odstavimo in vmešamo parmezan.

Rumenjake zmešamo in jim med rednim mešanjem dodamo 6 žlic bešamela. Dobro premešamo in vmešamo k bešamel omaki.

Na dno keramičnih posod dodamo malo mleka da pokrije dno. Nato dodamo plast testenin, premažemo s polno žlico bešamela, dodamo malo parmezana in malo sira, nato polno žlico hrustljave slanine in 4-5 žlic mleka. Ponovimo še trikrat. Zaključimo s slojem testenin in bešamela. Na vrh dodamo preostalo mešanico parmezana in sira.

Takšno pripravo lahko položimo v hladilnik za 2-3 dni in spečemo z zamudo ali pa spečemo takoj.

Pečemo v segreti pečici na 180 stopinj (segrevanje zgoraj/spodaj) 40-50 minut. Položimo na zgornjo tretjino. Če se zgornji del po nekje 20-25 minutah dovolj zapeče ga za preostali del pokrijemo z aluminijasto folijo.

Pečeni lazanji dodamo prihranjeno slanino in postrežemo.

Carbonara lazanja je popolna za praznične obroke. Tokrat je bila pripravljena z namenom ideje za praznično kosilo/večerjo.

Vsi okraski in pripomočki iz priprave in slik so iz Merkurja in pašejo v njihovo praznično obarvano tematiko Očarljiva eleganca. Celotni sortiman krasnih prazničnih okraskov, ki paše v odtenke bele in zlate barve, prepredene z rjavimi odtenki narave si lahko pogledate tukaj.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.