Sestavine:
Sestavine za testo:
700-740 gramov bele moke
2,5 dcl mleka
80 gramov sladkorja
1 polna čajna žlička soli (8 gramov)
1 kocka Fala svežega kvasa (40 gramov)
100 gramov masla sobne temperature
3 jajca
5-7 žlic ruma
Ostale sestavine:
15-17 žličk pistacijinega namaza
15-17 žličk belo čokoladnega namaza
1 jajce za premaz
100 – 150 gramov stopljene bele čokolade za okras
grobo narezane pistacije za okras
Postopek:
NatisniMoko presejemo v skledo. Mleko razdelimo na dva dela in ju pogrejemo do toplega.
V en del dodamo žličko sladkorja, premešamo in nadrobimo kvas. Pustimo vzhajati 10-15 minut. V drug del mleka dodamo preostali sladkor in maslo, ter rum. Pustimo stati 10-15 minut.
Jajca stepemo.
V moko najprej vmešamo vzhajan kvas. Ko je ta vmešan dodamo sol. Nato pa sladko mleko z maslom, nazadnje pa še jajca. Gnetemo ali mešamo s kuhinjskim robotom vsaj 15 minut, najbolje kar 20. Če je testo preveč lepljivo dodamo še maksimalno 40 gramov moke. Mora pa biti izjemno in mehko.
Po gnetenju oblikujemo hlebček, malo ga pomokamo in pustimo vzhajati 45 minut.
Vzhajan hlebček razdelimo na 100-120 gramske koščke (ali 150-200 za večjo verzijo) in vsakega oblikujemo v hlebček. Zvaljamo v krog, nadevamo z namazoma in tesno zvijemo. Pustimo vzhajati 20 minut, nato pa premažemo s stepenim jajcem in pečemo v segreti pečici na 220 stopinj nekih 12 minut, da se vrh zlato rjavo zapeče.
Ohladimo, nato pa okrasimo s stopljeno belo čokolado in pistacijami. Lahko pa jih le potresemo s sladkorjem v prahu. 😉