Anina kuhinja

Burrito s piščančjim mesom, avokadom in jajci

Čas priprave: 15-20 minut

Čas kuhanja: 5-8 minut

Količina: 2 burrita

Sestavine:

Sestavine:
2 večji tortilji – jaz sem uporabila Wrap iz Proteini.si
350 gramov piščančjih prsi
1/3 čajne žličke soli
poper po okusu
4 jajca

Sestavine za avokadov nadev:
1 avokado
1/4 čajne žličke česna
1/4 čajne žličke suhega origana
1-2 čajni žlički limoninega soka – po okusu

Sestavine za jogurtov nadev:
200 ml grškega jogurta
1/3 čajne žličke soli
1/3 čajne žličke suhega česna
čilijeva omaka po okusu
vejica peteršilja in nekaj vejic drobnjaka

+ opcijsko žlica naravnih proteinov (jaz sem uporabila te iz Proteini.si)

Postopek:

Natisni

Piščančje meso posolimo in popopramo in ga na vroči ponvi na hitro popečemo. Takšnega pustimo stati da se uleže za čas priprave ostalih sestavin.

Vse sestavine za jogurtov nadev zmešamo v posodici. Nato pripravimo avokadov nadev. Avokado pretlačimo z vsemi sestavinami.

Jajca pripravimo na oko.

Tortilje premažemo z obema nadevoma. Dodamo meso in po dve jajci na burrito.

Zvijemo in zapečemo na srednji temperaturi na ponvi, da se tortilja zapeče.

Takoj postrežemo.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.