Zaradi kolektivnega dopusta bodo vsa naročila oddana med 28.6. in 14.7. v dostavo predana 15.7.2024. Hvala za razumevanje.

Anina kuhinja

Buhtlji s slivovo marmelado

Pripravljeno testo.

 

Razvaljano in razrezano testo.

 

Dodana marmelada. (zmanjkalo slivove, zato je na sliki še malo marelične;))

 

Valjanje nepečenega buhteljna skozi stopljeno mlačno maslo.

 

Nepečeni buhtlji.

ZAHTEVNOST: 3/5
ČAS PRIPRAVE: 2-3 ure

Za 30-40 buhtljov

SESTAVINE:

– 1 liter mleka
– 250 g masla
– 1,5 žlice soli
– 3 žlice sladkorja
– 1 kocka kvasa
– 2 kg moke + 5-6 žlic moke
– 3 jajca
– slivova marmelada

OPIS PRIPRAVE:

Moko ( 1900 g) stresemo v večjo posodo. V eni posodi segrejemo mleko da postane toplo (ne vroče). Tri do štiri dcl mleka zlijemo v kozarec in mu dodamo sol, ter 80 g masla. Ostalo mleko v posodi sladkamo in mu dodamo kvas. Posodo pokrijemo s kuhinjsko krpo in pustimo kvas vzhajati kakšne 15 minut. V posodo kjer smo vsipali moko dodamo jajca in vlijemo stopljeno maslo v mleku. Vse skupaj premešamo in dodamo še mleko s kvasom. Vse skupaj zgnetemo, da nastane redka zmes in pustimo kakšno uro da vzhaja.
Po tem času zmesi dodamo še preostalo moko in ga še enkrat zgnetemo. Zvaljamo ga (na debelino približno polovice centimetra) in razdelimo na kocke. Vsaki kocki dodamo dobro žlico marmelade in jo zvijemo v buhtelj. Buhtelj na hitro povaljamo v stopljeno toplo maslo in ga položimo na pekač. Postopek ponavljamo dokler ne porabimo vse testo in zapolnimo pekač. Buhtlje pečemo na 180 stopinj približno 45-50 minut. Če med tem časom pridobijo že preveč temno barvo skorje jih pokrijemo s folijo.

Veselo sladkanje!