Anina kuhinja

Bučkini sendviči z avokadom, mocarelo in paradižnikom

Čas priprave: 15 minut

Čas kuhanja: 15 minut

Količina: 2 sendviča

Sestavine:

Sestavine za bučke v drobtinah:
1 debela cukini bučka
sol
2 manjši jajci
10-15 žlic drobtin
1-2 žlici parmezana – opcijsko
7-10 žlic moke
1 žlica masla

Ostale sestavine:
1 paradižnik
1 avokado
1 čajna žlička kisle smetane
1/5 čajne žličke suhega česna ali 1/3 svežega stroka – naribanega
čilijeva omaka – opcijsko
ščepec soli
1 blazinica mocarele

Postopek:

Natisni

Bučka bo predstavljala rezine kruha tako gledamo da je čimbolj debela. Narežemo jo na 3-4 mm debele rezine po dolžini. Rezine posolimo in pustimo za časa priprave ostalih sestavin.

Pripravimo tri krožnike. V enega dodamo moko, v drugega drobtine in parmezan in v tretjem z vilico stepemo jajci.

Rezine bučk popivnamo in najprej dodamo v moko, nato jajca, nazadnje pa drobtine. Del z jajcem in drobtinami ponovimo še enkrat. Na vrh dodamo čisto tanke rezine masla in bučkine rezine spečemo v cvrtniku na zrak. Lahko ga pečemo po navodilih cvrtnika ali pa sami nastavite 10 minut na 200 stopinj.

V kolikor cvrtnika nimate, jih pečete v pečici segreti na 200 stopinj prav tako 10 minut.

Med peko v skledi zmečkate, avokado, sol, kislo smetano in česen. Po želji dodate čilijevo omako.

Pečene rezine bučk nadevamo s pretlačenim avokadom, dodamo narezan paradižnik in mocarelo.

Pokrijemo z drugo bučkino rezino in postrežemo.

Bučkini sendviči z avokadom, mocarelo in paradižnikom so bili pripravljeni v vrhunskem Xiaomi Mi Smart Air Fryer, ki ga najdete tukaj.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.