Anina kuhinja

Bučkini polpeti – pečeni v pečici

Čas priprave: 15-20 minut

Čas kuhanja: cca 18 minut

Količina: cca 17-20

Sestavine:

Sestavine:
2 srednje veliki cukini bučki
2 mladi čebulici
3 jajca
3 toast kruhi ali 100 gramov suhega kruha po izbiri
100 ml mleka
1 čajna žlička Kotanyi zrnastega/suhega česna
1/2 čajne žličke soli
1/2 čajne žličke paradižnikove mezge
1/2 čajne žličke Kotanyi origana
1/2 čajne žličke Kotanyi peteršilja
2 polni žlici skyra ali grškega jogurta ali pasirane skute
5-9 žlic drobtin
2 pesti naribanega parmezana
Kotanyi bel poper po okusu

Postopek:

Natisni

Bučke naribamo in malo posolimo. Pustimo stati nekih 15-20 minut. Mlado čebulico narežemo na drobno.

Mleko zavremo in vanj nadrobimo kruh. Premešamo in pustimo da se ohladi.

Takšno ožamemo in ji dodamo vse ostale sestavine. Premešamo. Dobiti moramo zelo pacavo rahlo zmes.

Takšno oblikujemo v polpete in jih polagamo na papir za peko. Tega položimo v segreto pečico na 200 stopinj za 15 minut. Takrat jih obrnemo okrog in jih pečemo še dodatne 3-4 minute.

Postrežemo z grškim jogurtom ali skyrom ali drugo izbrano pomako.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.