Anina kuhinja

Bučkin relish z gorčičnimi semeni – ozimnica

Čas priprave: 15 minut

Čas kuhanja: 10 minut

Količina: 3 kozarčki

Sestavine:

  • 2 srednje velike cukini bučke
  • 1 1/2 čajne žličke soli + 1/2 čajne žličke za preliv
  • 3 dcl vode
  • 1 manjša mlada čebula
  • 3-4 žlice Kotanyi gorčičnih semen
  • 1 žlica gorčice
  • 3 dcl jabolčnega kisa + 1,5 dcl vode
  • 5 žlic sladkorja
  • drobno narezan čili po želji

Postopek:

Natisni
  1. Bučke in čebulo na tanko narežemo. Vodo in sol (1 1/2 čž soli) zmešamo, da se sol stopi. Zložimo jih v plastično vrečko in prelijemo s solno mešanico. Pustimo stati 1-2 uri.
  2. Bučke in čebulo fino odcedimo in pritisnemo od cedilo da gre odvečna voda stran.
  3. V posodo dodamo vse preostale sestavine in jih pripeljemo do vretja, nato pa na nižji temperaturi kuhamo nadaljnih 10 minut.
  4. Bučke in čebulo naložimo v sterilizirane kozarčke in prelijemo s pripravljenim prelivom. Kozarčke zatesnimo in zavijemo v brisačo ali odejo in počakamo da se ohladijo.Bučke so sicer skozi toplotno obdelavo in ohlajevanje izgubile lepo zeleno barvo, ampak okus je bomba. 🙂

oglasek (1)

Komentarji

  1. Odlične so! 2 kozarčka sem naredila s čilijem, 2 brez. Prve nekoliko prijetno pekoče in odličnega okusa, drugih še nismo odprli :). Super recept…

  2. Pozdravljeni
    Kaj menite,bi se tale reliš obnesel tudi s kumaricami?Imamo jih namreč na pretek😊hvala in lep pozdrav,Petra

Komentarja ni mogoče oddati.