Anina kuhinja

Bučke polnjene s testeninami in salamo

Kuhane testenine in izdolbena bučka.

 

Popečena piščančja salama in čebula. 
Narejena omaka.

 

Pripravljen nadev in bučke.

 

Bučke pred peko.

 





ZAHTEVNOST: 2/5
ČAS PRIPRAVE: 15-20 minut
ČAS PEKE: 10 minut

Za 2 osebi.

SESTAVINE:

– 1 srednje velika cukini bučka
– 60 – 70 g kuhanih svederčkov ( testenin )
– 2 pesti naribanega sira za gratiniranje
– 150 g piščančjih prsi v ovitku ( kot salama )
– 1 zelo mala čebula
– 100 ml smetane za kuhanje
– ščepec soli, popra, sladkorja
– olje

OPIS PRIPRAVE:

Testenine skuhamo. Pečico segrejemo na 180 stopinj. Pekač obložimo s peki papirjem ( jaz sem ga z aluminijasto folijo, ker mi je peki papirja zmanjkalo ). Bučko prepolovimo, ji odstranimo oba konca ter ji izdolbemo sredino, tako da nastane kot nekakšna šalčka.
Čebulo razrežemo na drobne kocke. Prav tako salamo. V ponvi segrejemo kakšne tri žlice olja in na njem do zlato rjave barve popečemo čebulo in salamo. Dodamo smetano za kuhanje, sol, poper, malce sladkorja in 1 pest sira.  Vse skupaj dobro premešamo in zavremo. Omako zmešamo s testeninami in z vsem skupaj napolnimo bučke. Bučke po vrhu še potresemo s preostalo pestjo sira in jih položimo v pečico za 10 minut, da se sir lepo stopi. Postrežemo tople zraven kakršnekoli solate.

Dober tek!