Anina kuhinja

Buccatini s pesto rosso, svežim sirom in kaprami

Čas priprave: 10 minut

Čas kuhanja: 5-10 minut

Količina: 3-4 osebe

Sestavine:

200-250 gramov špagetov – jaz sem uporabila buccatine
6-8 polnih čajnih žličk Ponti omake Pesto rosso
3-4 žlice sveže naribanega parmezana
3-4 žlice kaper – opcijsko
2-3 pesti svežega češnjevega paradižnika
50-70 gramov svežega sira ali feta sira
nekaj kapljic Monini ekstra deviškega olja Gran Fruttato

Postopek:

Natisni

V soljenem kropu al-dente skuhamo špagete.

V posodo dodamo parmezan in nekaj žlic vode v kateri kuhamo špagete in dodamo kuhane špagete. Vmešamo Pesto rosso, narezane češnjeve paradižnike in kapre.

Serviramo in po vrhu potresemo nadrobljen svež sir in nekaj kapljic dobrega oljčnega olja.

Buccatini s pesto rosso, svežim sirom in kaprami so naše ekspresno poletno kosilo, ki je narejeno v minutah in ga obožujeta tudi moja malčka. So super opcija za takrat ko ni veliko časa, pa vseeno želimo za kosilo nekaj doma skuhanega in zdravega. 😉

Več receptov odkrijte na www.ponti.si

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.