Sestavine:
200-250 gramov špagetov – jaz sem uporabila buccatine
6-8 polnih čajnih žličk Ponti omake Pesto rosso
3-4 žlice sveže naribanega parmezana
3-4 žlice kaper – opcijsko
2-3 pesti svežega češnjevega paradižnika
50-70 gramov svežega sira ali feta sira
nekaj kapljic Monini ekstra deviškega olja Gran Fruttato
Postopek:
NatisniV soljenem kropu al-dente skuhamo špagete.
V posodo dodamo parmezan in nekaj žlic vode v kateri kuhamo špagete in dodamo kuhane špagete. Vmešamo Pesto rosso, narezane češnjeve paradižnike in kapre.
Serviramo in po vrhu potresemo nadrobljen svež sir in nekaj kapljic dobrega oljčnega olja.
Buccatini s pesto rosso, svežim sirom in kaprami so naše ekspresno poletno kosilo, ki je narejeno v minutah in ga obožujeta tudi moja malčka. So super opcija za takrat ko ni veliko časa, pa vseeno želimo za kosilo nekaj doma skuhanega in zdravega. 😉
Več receptov odkrijte na www.ponti.si