Anina kuhinja

Brezglutenski vanilijev močnik

Čas priprave: 10 minut

Čas kuhanja: 5-10 minut

Količina: 2 osebi

Sestavine:

Sestavine za cmočke:
140 gramov brezglutenske Schar moke Mix it
noževa konica pecilnega praška
1/6 čajne žličke soli
1 večje jajce
2 žlici mleka

Sestavine za vanilijevo omako:
500 ml mleka
25 gramov brezglutenske Schar moke Mix it
2 žlici vanilijevega sladkorja
ščepec kurkume

Postopek:

Natisni

Jajce z vilico stepemo. Moko, pecilni prašek in sol zmešamo. K jajcu vmešamo mleko, nato pa vmešamo k moki.

Oblikujemo hlebček. Ga razpolovimo in z rokami zvaljamo v svaljek. Zrežemo na koščke, ki jih naprej oblikujemo v kroglice.

Kroglice 3 minute kuhamo v soljenem kropu in odstranimo.

Vmes zavremo dve tretjini mleka. V preostalo tretjino vmešamo moko, kurkumo in sladkor. Moknato mešanico vmešamo k vrelem mleku in na srednji do višji temperaturi kuhamo nekaj minut, da se krema lepo zgosti.

Vanjo vmešamo kuhane kroglice, jih pokuhamo slabo minutko in postrežemo.

Komentarji

*Zahtevano

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.