Anina kuhinja

Brezglutenski vanilijev močnik

Čas priprave: 10 minut

Čas kuhanja: 5-10 minut

Količina: 2 osebi

Sestavine:

Sestavine za cmočke:
140 gramov brezglutenske Schar moke Mix it
noževa konica pecilnega praška
1/6 čajne žličke soli
1 večje jajce
2 žlici mleka

Sestavine za vanilijevo omako:
500 ml mleka
25 gramov brezglutenske Schar moke Mix it
2 žlici vanilijevega sladkorja
ščepec kurkume

Postopek:

Natisni

Jajce z vilico stepemo. Moko, pecilni prašek in sol zmešamo. K jajcu vmešamo mleko, nato pa vmešamo k moki.

Oblikujemo hlebček. Ga razpolovimo in z rokami zvaljamo v svaljek. Zrežemo na koščke, ki jih naprej oblikujemo v kroglice.

Kroglice 3 minute kuhamo v soljenem kropu in odstranimo.

Vmes zavremo dve tretjini mleka. V preostalo tretjino vmešamo moko, kurkumo in sladkor. Moknato mešanico vmešamo k vrelem mleku in na srednji do višji temperaturi kuhamo nekaj minut, da se krema lepo zgosti.

Vanjo vmešamo kuhane kroglice, jih pokuhamo slabo minutko in postrežemo.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.