Anina kuhinja

Brezglutenski Oladji – ruski sirniki z jabolkom in jogurtom

Čas priprave: 10 minut

Čas kuhanja: 15 minut

Količina: 8 manjših sirnikov

Sestavine:

1 jajce
1 žlica vanilijevega sladkorja
2 žlici navadnega sladkorja
2 dcl grškega jogurta (ali navadnega – v tem primeru dodate žlico moke več)
4 zvrhane žlice Schaer moke Farina ali 6 zvrhanih žlic navadne moke
čajna žlička pecilnega praška
1 veliko jabolko
ščepec cimeta

Postopek:

Natisni

Jajce skupaj z vanilijevim in navadnim sladkorjem z vilico ali metlico fino stepemo. Vmešamo jogurt in moko s pecilnim praškom. Dodamo cimet in naribano olupljeno jabolko.

Premešamo in pustimo da zmes stoji 20 minut in se zgosti. Ta del je še posebej izjemno pomemben če recept delate z brezglutensko moko, saj ta potrebuje nekaj časa, da zmes zgosti.

Zmes z veliko žlico polagamo v ponev z vročim oljem segretim malo pod najvišjo temperaturo (7-9). Z žlico zmes malo razporedimo in počakamo da se spodaj rjavkasto obarva. Obrnemo okrog in z lopatko nežno pritisnemo zmes proti dnu, da se še malo razleze. Počakamo da se zapeče še na tej strani.

Sirnike odložimo na papir, da popije odvečno maščobo in potresemo s sladkorjem v prahu.

Brezglutenski Oladji – ruski sirniki z jabolkom in jogurtom, so moja prilagoditev recepta ruske kuharice. Ob tej priložnosti se zahvaljujem Aljoševi mami za delitev recepta.

Sama sem naredila še prilagoditev recepta za ljudi občutljive na gluten in uporabila brezglutensko Schaerovo moko, toda navedla tudi opcijo z navadno moko. Recept je tako primeren za vse. 😉

 

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.