Sestavine:
1 jajce
1 žlica vanilijevega sladkorja
2 žlici navadnega sladkorja
2 dcl grškega jogurta (ali navadnega – v tem primeru dodate žlico moke več)
4 zvrhane žlice Schaer moke Farina ali 6 zvrhanih žlic navadne moke
čajna žlička pecilnega praška
1 veliko jabolko
ščepec cimeta
Postopek:
NatisniJajce skupaj z vanilijevim in navadnim sladkorjem z vilico ali metlico fino stepemo. Vmešamo jogurt in moko s pecilnim praškom. Dodamo cimet in naribano olupljeno jabolko.
Premešamo in pustimo da zmes stoji 20 minut in se zgosti. Ta del je še posebej izjemno pomemben če recept delate z brezglutensko moko, saj ta potrebuje nekaj časa, da zmes zgosti.
Zmes z veliko žlico polagamo v ponev z vročim oljem segretim malo pod najvišjo temperaturo (7-9). Z žlico zmes malo razporedimo in počakamo da se spodaj rjavkasto obarva. Obrnemo okrog in z lopatko nežno pritisnemo zmes proti dnu, da se še malo razleze. Počakamo da se zapeče še na tej strani.
Sirnike odložimo na papir, da popije odvečno maščobo in potresemo s sladkorjem v prahu.
Brezglutenski Oladji – ruski sirniki z jabolkom in jogurtom, so moja prilagoditev recepta ruske kuharice. Ob tej priložnosti se zahvaljujem Aljoševi mami za delitev recepta.
Sama sem naredila še prilagoditev recepta za ljudi občutljive na gluten in uporabila brezglutensko Schaerovo moko, toda navedla tudi opcijo z navadno moko. Recept je tako primeren za vse. 😉
Sem vaju gledala z Mojco danes dopoldan in so se mi cel dan cedile sline,evo zdaj pa jih koncno sama pripravljam,upam,da uspejo. 😉
S cim bi lahko nadomestila jajce?
Sama bi poskusila kar z žlico kisle smetane na jajce. Priznam, pa da jih nisem še delala brez jajc.
Ali bi lahko moko nadomestila z mletimi mandlji? Odkar sem Vas videla po tvju obozujem ruske sirnike, sploh z malinino marmelado.bi jih lahko jedla kar vsak dan 🙂