Anina kuhinja

Borovničevo puding pecivo

Čas priprave: 20 minut

Čas kuhanja: 45 minut

Količina: Za pekač velikosti cca 35x25

Sestavine:

Sestavine za biskvit:
4 jajca
150 gramov kristalnega sladkorja
1 vrečka Dr.Oetker vanilijevega sladkorja
1 vrečka Dr.Oetker pecilnega praška
250 gramov bele moke
70 ml vode
70 ml rastlinskega olja

Sestavine za borovničev puding:
600 ml mleka
2 vrečki Dr.Oetker vanilijevega pudinga
4 žlice sladkorja
2 pesti svežih ali zamrznjenih borovnic (ali malin)
3 žlice limoninega soka
2 žlici masla

Postopek:

Natisni

Pudinga zmešamo s tretjino mleka. Ostalo mleko pripeljemo do vretja. Takrat mu dodamo sladkor in vmešamo pripravljeno puding mešanico. Kuhamo med rednim mešanjem da puding zavre. Takrat ploščo ugasnemo in vmešamo borovnice, maslo in limonin sok. Po vrhu pokrijemo s folijo za živila in popolnoma ohladimo.

Moko premešamo s pecilnim praškom. Jajca in sladkorja stepamo toliko časa da se prostornina podvoji. Dodamo olje, vodo in izmerjeno moko s pecilnim praškom in na hitro premešamo.

Vlijemo v namaščen pekač in po zmesi razporedimo puding. Položimo v segreto pečico na 180 stopinj za 45 minut.

Ohladimo, nato pa potresemo s sladkorjem v prahu, zrežemo in postrežemo.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

[elfsight_instagram_feed id="1"]