Sestavine:
Sestavine za biskvit:
4 jajca
150 gramov kristalnega sladkorja
1 vrečka Dr.Oetker vanilijevega sladkorja
1 vrečka Dr.Oetker pecilnega praška
250 gramov bele moke
70 ml vode
70 ml rastlinskega olja
Sestavine za borovničev puding:
600 ml mleka
2 vrečki Dr.Oetker vanilijevega pudinga
4 žlice sladkorja
2 pesti svežih ali zamrznjenih borovnic (ali malin)
3 žlice limoninega soka
2 žlici masla
Postopek:
NatisniPudinga zmešamo s tretjino mleka. Ostalo mleko pripeljemo do vretja. Takrat mu dodamo sladkor in vmešamo pripravljeno puding mešanico. Kuhamo med rednim mešanjem da puding zavre. Takrat ploščo ugasnemo in vmešamo borovnice, maslo in limonin sok. Po vrhu pokrijemo s folijo za živila in popolnoma ohladimo.
Moko premešamo s pecilnim praškom. Jajca in sladkorja stepamo toliko časa da se prostornina podvoji. Dodamo olje, vodo in izmerjeno moko s pecilnim praškom in na hitro premešamo.
Vlijemo v namaščen pekač in po zmesi razporedimo puding. Položimo v segreto pečico na 180 stopinj za 45 minut.
Ohladimo, nato pa potresemo s sladkorjem v prahu, zrežemo in postrežemo.