Zaradi kolektivnega dopusta bodo vsa naročila oddana med 28.6. in 14.7. v dostavo predana 15.7.2024. Hvala za razumevanje.

Anina kuhinja

Borovničeve limonine rolice s pudingom in kremnim premazom

Čas priprave: 30 minut

Čas kuhanja: 13-15 minut

Količina: cca 30 rolic

Sestavine:

Sestavine za testo:
700-740 gramov bele moke
2,5 dcl mleka
80 gramov sladkorja
1 polna čajna žlička soli (8 gramov)
1 kocka svežega kvasa (40 gramov)
100 gramov masla sobne temperature
3 jajca
lupinica ene bio limone
4 žlice ruma


Sestavine za nadev:

400 ml mleka
vrečka vanilijevega pudinga
50 gramov masla
2 žlici sladkorja
6 pesti borovnic

Sestavine za kremni premaz:
500 gramov mascarpone sira
3-4 žlice limoninega soka
lupinica ene bio limone
2 polni žlici sladkorja v prahu

Ostale sestavine:
1 jajce + 3 žlice vode za premaz

Postopek:

Natisni

Puding skuhamo v mleku po navodilih. Kuhanemu dodamo sladkor in maslo, ter ga po površini pokrijemo s folijo za živila in popolnoma ohladimo.

Moko presejemo v skledo. Mleko razdelimo na dva dela in ju pogrejemo do toplega.

V en del dodamo žličko sladkorja, premešamo in nadrobimo kvas. Pustimo vzhajati 10-15 minut. V drug del mleka dodamo preostali sladkor in maslo, limonino lupinico ter rum. Pustimo stati 10-15 minut.

Jajca stepemo.

V moko najprej vmešamo vzhajan kvas. Ko je ta vmešan dodamo sol. Nato pa sladko mleko z maslom, nazadnje pa še jajca. Gnetemo ali mešamo s kuhinjskim robotom vsaj 15 minut, najbolje kar 20. Če je testo preveč lepljivo dodamo še maksimalno 40 gramov moke. Mora pa biti izjemno in mehko.

Po gnetenju oblikujemo hlebček, malo ga pomokamo in pustimo vzhajati 45 minut.

Hlebček zvaljamo v pravokotnik debeline 2-3 mm. Na tanko ga premažemo s pudingom in potresemo z borovnicami.

Zvijemo in zrežemo na kose debeline slabih dveh centimetrov.

Polagamo slaba dva centimetra narazen na pomaščen pekač. Vzhajamo 30 minut.

Vzhajane premažemo s stepenim jajcem in položimo na zgornjo tretjino v segreto pečico na 200 stopinj za 13-15 minut, da se zlato rjavo zapečejo.

Popolnoma ohladimo. Zmešamo vse sestavine za kremni premaz in z njim premažemo rolice.

Postrežemo.

Borovničeve limonine rolice s pudingom in kremnim premazom sem pripravljala s pomočjo Boschevega kuhinjskega robota MUM5 s tehtnico in Boscheve kombinirane parne pečice.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.