Stepen sneg. V največji posodi zmiksani rumenjaki s sladkorjem. Poleg moka s pecilnim praškom, mleko, olje. |
Nepečen biskvit. |
Mleko v večji posodi. V kozarcu zmešan prašek za puding s sladkorjem in mlekom. |
Pečen biskvit v ozadju. Spredaj mleko z rumom. |
Levo stepena smetana. Desno ohlajen puding. |
Končna vanilijeva krema. |
Nanašanje kreme na biskvit. |
Nanesena krema na biskvit. |
Končan nenarezan biskvit s smetanovo vanilijevo kremo, potresen s kakavom. |
ZAHTEVNOST: 3/5
ČAS PRIPRAVE: 1 ura
ČAS PEKE: 30 minut
Za večji pekač.
– 5 jajc
– 11 zravnanih žlic sladkorja
– 12 polnih žlic moke
– 7 žlic olja
– 12 žlic mleka
– 1 pecilni prašek
– 1 vanilin sladkor
– 1,5 dcl mleka ( z njim bomo zmočili biskvit )
– 1 -2 žlici ruma
Sestavine za kremo:
– 0,8 l mleka
– 2 vrečki praška za vanilijev puding ( priporočam oetker )
– 4 žlice sladkorja v zrnu
– 0,25 l smetane za stepanje
– 3 žlice slakorja v prahu
Začnemo z ločevanjem beljakov od rumenjakov. Nato pa v posodo, kjer imamo rumenjake stresemo sladkor in miksamo z električnim mešalnikom 10 minut dokler zmes ne postane svetlo rumene barve. Zmesi dodamo olje, mleko in moko s pecilnim praškom presejemo v ostale sestavine, ter nežno z metlico premešamo vse skupaj.
V posodi kjer imamo beljake naredimo sneg, ki ga nato počasi z metlico vmešamo v zmešano maso. Vse to nato zlijemo v dobro pomaščen pekač in položimo v segreto pečico na 180 stopinj za 30 minut. Ali je biskvit pečen preverimo tako da zapičimo nož v biskvit in če na rezilu ni nobenih sledi je biskvit zagotovo pečen.
Biskvit nato ohladimo. V kozarcu zmešamo dcl mleka in rum in ga z žlicami čimbolj enakomerno porazdelimo čez biskvit, da bo bolj sočen.
Med tem ko čakamo da se biskvit ohladi v posodo zlijemo 0,8 dcl mleka. V manjšo posodo pa stresemo prašek za puding, 4 žlice sladkorja in 4 žlice mleka in vse skupaj dobro premešamo z metlico ( če zmes ne bo lepo gladka, temveč bodo vmes grudice, bodo le te tudi potem v pudingu ). Mleko nato zavremo in mu zavretemu z metlico vmešamo zmešane sestavine za puding. Puding mešamo par minut da se zgosti nato pa ga odstavimo. Lahko ga prelijete v plastično posodo, ker boste imeli končno kremo. Puding je nato treba vsake par minut mešati z metlico da se zgoraj ne naredi skorjica. Mešamo ga vse dokler se ne ohladi. Če ga ne boste mešali, boste v kremi imeli grudice. Ko je puding ohlajen v manjšo posodo zlijemo smetano za stepanje ( pred tem jo imejte v hladilniku saj bo tako bolj čvrsta ) in ji dodamo sladkor v prahu. Z mikserejem nato smetano stepemo dokler ni lepo čvrsta. Smetano nato nežno z metlico vmešamo v ohlajen puding.
Narejeno kremo nato premažemo čez navlažen biskvit in s cedilom po njej potresemo kakav ali čokolado v prahu.
Super je tale sladica, že preizkušena!
Hvala ker si dala recept gor, da zdaj lahko tudi sama naredim.
En pozdrav od njami mami in eno brciko od nečakinje!
Hvala, hvala in še enkrat hvala! 🙂 Drugače pa ni za kaj. Ko boš sprobala pa sporoči. 😉
Lep pozdravček nazaj mamici in naši miški ;))