Anina kuhinja

Biskvit s kislo smetano in marelično marmelado

Biskvit s kislo smetano in  marelično marmelado, je zelo enostaven in preprosto slasten! Veliko sreče pri peki.

Stepeni rumenjaki s sladkorjem.
Presejanje moke in pecilnega praška v ostale sestavine.
Vmešavanje snega v ostale sestavine.

Nepečen biskvit v pekaču.

Namazan spodnji del razpolovljenega biskvita.

ZAHTEVNOST: 2/5
ČAS TRAJANJA: 30 minut

Za manjši pekač.

SESTAVINE:

– 5 jajc
– 11 zravnanih žlic sladkorja
– 12 polnih žlic moke
– 7 žlic olja
– 12 žlic mleka
– 1 pecilni prašek
– marelična marmelada
– kisla smetana
– sladkor v prahu 

OPIS PRIPRAVE:

    Začnemo z ločevanjem beljakov od rumenjakov. Nato pa v posodo, kjer imamo rumenjake stresemo sladkor in miksamo z električnim mešalnikom 10 minut dokler zmes ne postane svetlo rumene barve. Zmesi dodamo olje, mleko in moko s pecilnim praškom presejemo v ostale sestavine, ter nežno z metlico premešamo vse skupaj.
   V posodi kjer imamo beljake naredimo sneg, ki ga nato počasi z metlico vmešamo v zmešano maso. Vse to nato zlijemo v dobro pomaščen pekač in položimo v segreto pečico na 180 stopinj za 30 minut. Ali je biskvit pečen preverimo tako da zapičimo nož v biskvit in če na rezilu ni nobenih sledi je biskvit zagotovo pečen.
   Pečen biskvit nato prevrnemo iz pekača na kakšno podlago in ga pustimo da se ohladi. Ohlajenega nato prerežemo na polovico po dolžini in spodnjo polovico premažemo z kislo smetano (količina odvisna od vaših želja, jaz osebno namažem približno 3 milimetre kisle smetane ) in potem čez kislo smetano namažemo še marelično marmelado- lahko tudi jagodno, ali katerokoli drugo( prav tako odvisno od željene količine marmelade v biskvitu ). Vse to prekrijte potem z zgornjo polovico biskvita, toda poskrbite da kislo smetano in marmelado ne namažete do roba, temveč pustite kakšno polovico centimetra pri robu nenamazanega, saj če tega ne boste storili vam bosta kisla smetana in marmelada, ko boste položili zgornjo polovico na spodnjo stekla ven. Pecivo lahko nato po želji potresete s sladkorjem v prahu. Lahko pa tudi prelijete s stopljeno čokolado. ( recept zanjo najdete tukaj )

DOBER TEK!