Anina kuhinja

Bela pica z bučkami in česnom

Čas priprave: 15-20 minut + vzhajanje

Čas kuhanja: 2x 12-14 minut

Količina: 2 manjši okrogli pici ali ena velika

Sestavine:

Sestavine za testo:
400 gramov svetle pirine moke
200 gramov polnozrnate pirine moke
350 ml tople vode
1 čajna žlička medu
1 kocka Fala svežega kvasa
1+1/2 čajne žličke soli

Sestavine za nadev:
1 cukini bučka
1/4 čajne žličke suhega česna
1 čajna žlička oljčnega olja
4-6 žlic rikote
1/4 čajne žličke soli
ščepec belega popra
1-2 pesti naribane mocarele
svež origano, ki ga dodamo na pečeno pico (če tega ni, suhega dodamo na pico pred peko)

Nasvet:
– testo lahko pripravimo tudi iz zgolj bele moke ali popolnoma iz polnozrnate
– cukini bučko lahko z isto pripravo zamenjamo za jajčevec ali pa jo popolnoma izpustimo
– mocarelo lahko zamenjamo za drug topljiv sir po okusu

Postopek:

Natisni

Moki zmešamo. Med stopimo v topli vodi in vanjo nadrobimo kvas. Pustimo ga vzhajati 10 minut, nato ga vmešamo k mokama. Ko je kvas vmešan dodamo sol in gnetemo slabih deset minut. Testo naj bo mehko in nežno pocasto.

Takšno pustimo vzhajati 1 uro.

Po tem času ga potlačimo in pustimo vzhajati še eno uro. (če nimam časa, ga vzhajamo le eno uro in drugo uro izpustimo).

Bučko narežemo na cele kolobarje ali polkolobarje, jo posolimo, dodamo ji polovico česna in poper. Premešamo in pustimo da spusti vodo.

Drugič vzhajano testo razrežemo na dva dela. Če delamo v štirikotnem pekaču od pečice pa bo ravno dovolj velik za eno debelo štirikotno pico.

Vsak del oblikujemo v krog. Potresemo čisto malo sira. Rikoti vmešamo ščepec soli in preostal poper. Takšno razporedimo čez sir in po testu. Rob pustimo nenamazan. Čez rikoto dodamo še malo sira in potresemo suh origano, če nimam svežega za po pečeni pici.

Pico pustimo vzhajati 30 minut. Nato ožamemo bučke in jih razporedimo po pici.

Položimo jo v segreto pečico na 220 stopinj z vključeno paro. Če nimamo parne pečice dodamo na dno kozarček z vodo. Pečemo jo 12-13 minut na najnižji stopnički.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.