Anina kuhinja

Banana puding grmada brez peke

Čas priprave: 25-30 minut

Čas kuhanja: 5 minut

Količina: posoda premera 24 cm

Sestavine:

Sestavine:
100 gramov temnih ali svetlih piškotov po izbiri
150 ml mleka
4-5 večjih banan
4-5 svetlih piškotov za vrh
1 banana ali suhe banane za okras

Sestavine za kremo:
500 ml mleka
vrečka vanilijevega pudinga
6 žlic sladkorja v prahu
250 gramov mascarpone sira
500 ml sladke smetane za stepanje
1-2 čajni žlički ruma
2 čajni žlički limoninega soka

Postopek:

Natisni

Najprej skuhamo vanilijev puding brez dodanega sladkorja po navodilih iz vrečke. Puding pokrijemo s folijo za živila da se ne bo med hlajenjem naredila skorjica in ohladimo.

Ko je puding ohlajen nadaljujemo. Sladko smetano stepemo. Vmešamo ji mascarpone sir in sladkor. Pet zvrhanih žlic kreme odstranimo in shranimo v hladilnik – te bodo za okras.

Tri žlice smetanove kreme dodamo k pudingu in ga z mešalkami dobro premešamo, da ni več grudic. V takšnega z metlico vmešamo še preostalo smetanovo kremo. Po okusu vmešamo limonin sok in rum.

Na dno servirne posode dodajamo izbrane piškote (svetle ali temne) in jih pomakamo pred tem v mleko. Nanje razporedimo polovico narezanih banan. Nadaljujemo s polovico kreme. Postopek ponovimo. Pokrijemo s folijo za živila in položimo v hladilnik za vsaj 4-5 ur ali čez noč.

Po vrhu potresemo grobo zmiksane svetle piškote. Ob robu nabrizgamo prihranjeno kremo in jo okrasimo z bananami. Če bomo izbrali sveže narezane banane je treba sladico takoj postreči. S suhimi bananami pa se ne mudi.

Banana puding grmado brez peke sem pripravljala s pomočjo Boschevega kuhinjskega robota MUM5 s tehtnico.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.