Zaradi kolektivnega dopusta bodo vsa naročila oddana ali plačana po 24.10.2025, v dostavo predana po 6.11.2025. Hvala za razumevanje.

Anina kuhinja

Bajadere

Čas priprave: 15 minut

Čas kuhanja: 5 minut

Količina: za pekač velikosti cca 20x30

Sestavine:

Za osnovo:
200 ml vode
200 g kristalnega sladkorja
250 g masla
2 žlici ruma
1 žlica vanilijeve paste
400 g mletih Plazma piškotov
300 g mletih orehov, lešnikov
ali mandljev
100 g temne čokolade

Za preliv:
170 g temne čokolade
45 ml olja

Postopek:

Natisni

V kozico dodamo vodo, sladkor in maslo ter segrevamo, da zavre in se vse stopi.

Odstavimo s štedilnika in vmešamo mlete piškote ter mlete izbrane oreščke. Dobro premešamo, da dobimo enotno maso.

Maso razdelimo na dva enaka dela. V en del vmešamo stopljeno čokolado, drugi del pa pustimo svetel.

V pekač najprej enakomerno razporedimo temni del mase, nato nanj namažemo svetel del. Pustimo, da se malo strdi.

Medtem pripravimo preliv. Čokolado stopimo skupaj z oljem, da dobimo gladko maso. Prelijemo jo čez bajadero in enakomerno razmažemo.

Postavimo v hladilnik, da se dobro ohladi in strdi. Nato narežemo na kocke ali pravokotnike in postrežemo.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.