Sestavine:
Za osnovo:
200 ml vode
200 g kristalnega sladkorja
250 g masla
2 žlici ruma
1 žlica vanilijeve paste
400 g mletih Plazma piškotov
300 g mletih orehov, lešnikov
ali mandljev
100 g temne čokolade
Za preliv:
170 g temne čokolade
45 ml olja
Postopek:
NatisniV kozico dodamo vodo, sladkor in maslo ter segrevamo, da zavre in se vse stopi.
Odstavimo s štedilnika in vmešamo mlete piškote ter mlete izbrane oreščke. Dobro premešamo, da dobimo enotno maso.
Maso razdelimo na dva enaka dela. V en del vmešamo stopljeno čokolado, drugi del pa pustimo svetel.
V pekač najprej enakomerno razporedimo temni del mase, nato nanj namažemo svetel del. Pustimo, da se malo strdi.
Medtem pripravimo preliv. Čokolado stopimo skupaj z oljem, da dobimo gladko maso. Prelijemo jo čez bajadero in enakomerno razmažemo.
Postavimo v hladilnik, da se dobro ohladi in strdi. Nato narežemo na kocke ali pravokotnike in postrežemo.








