Sestavine:
Sestavine za biskvit:
4 jajca
160 gramov sladkorja
1 čajna žlička vanilijeve paste (ali 1 vanilijev sladkor)
1 dcl sončničnega olja
1 dcl vode
200 gramov moke
1 polna čajna žlička pecilnega praška (ali vinskega kamna)
Sestavine za nadev:
600 ml sladke smetane
6 žlic Bonne Maman jagodnega džema
2 žlici sladkorja v prahu
1/2 vrečke želatine fix
3 žlice limoninega soka
2-3 pesti grobe kokosove moke
Postopek:
NatisniJajca skupaj s sladkorjem stepamo 5 minut, da zmes podvoji prostornino. Moko in pecilni prašek zmešamo. V vrč dodamo olje in vodo.
Takrat dodamo vanilijevo pasto ali vanilijev sladkor. V treh delih menjajoče dodajamo moko s pecilnim praškom in vodo z oljem.
Mešamo le toliko da se sestavine povežejo, nato pa prelijemo v dobro namaščen in obložen pekač s papirjem za peko.
Položimo v pečico segreto na 180 stopinj za 20-22 minut, da zobotrebec iz biskvita pride ven čist.
Vmes pripravimo smetanovo kremo. Smetano stepamo do mehkega. Takrat vmešamo sladkor in želatino fix. Mešamo da se smetana popolnoma očvrsti. Takšni vmešamo limonin sok, jo po okusu dosladkamo in jo shranimo v hladilnik.
Biskvit popolnoma ohladimo, nato pa razpolovimo.
Spodnji del premažemo z marmelado, zgornji del pa s polovico stepene smetane. Zložimo nazaj skupaj, vrh premažemo s preostalo smetano in potresemo s kokosom. Zrežemo in postrežemo.