Anina kuhinja

Azijski pražen rjavi riž s piščančjim mesom in jajci

Čas priprave: 15-20 minut

Čas kuhanja: 40-45 minut

Količina: 3-4 osebe

Sestavine:

250 gramov rjavega dolgozrnatega riža ali navadnega dolgozrnatega riža
1 rumena čebula
1-2 žlici sezamovega olja (ali oljčnega)
2 korenčka
1-2 pesti zamrznjenega graha
250-300 gramov piščančjega mesa
1/2 čajne žličke Kotanyi mletega ingverja
1/2 čajne žličke Kotanyi zrnastega česna
Kotanyi poper po okusu
1 liter jušne osnove ali vode
3-4 žlice azijske kislo pekoče omake
2-3 žlice sojine omake
1/2 čajne žličke soli – po okusu
4 jajca
drobnjak ali mlada čebulica

Postopek:

Natisni

Čebulo narežemo na drobno. Korenje in meso narežemo na manjše kocke.

V manjšo posodico dodamo mleti ingver in zrnasti česen in dodamo žlico vode. premešamo in pustimo stati nekaj minut.

V ponev dodamo olje in na njem popražimo čebulo in korenje. Malo posolimo in pražimo da se čebula spusti in korenje malo popraži. Takrat vmešamo namočen ingver in česen, sladko kislo omako, sojino omako ter piščančje meso.

Pražimo da česen in ingver zadišita, nato pa zalijemo z juho/vodo. Dodamo poper, sol in zavremo, ter nato na nizkem ognju kuhamo 20-30 minut.

Po tem času poskusimo, če je omaka dovolj okusna, jo po okusu dosolimo, ter vmešamo riž. Zavremo, nato pa ogenj znižamo na nizek in pokrito kuhamo toliko časa kot zapoveduje embalaža našega izbranega riža. Če vmes tekočine zmanjka, prilijemo še malo juhe, vode. Zadnjih 5 minut kuhanja dodamo grah.

Jajca stepemo, solimo in na ponvi popečemo.

Kuhan riž pražimo da se ponekod rjavkasto zapeče in vanj vmešamo umešana jajca, ter postrežemo.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.