Anina kuhinja

Azijski pad thai z rižem in indijskimi oreščki

Čas priprave: 20-25 minut

Čas kuhanja: 20 minut

Količina: 2 osebi

Sestavine:

Sestavine za riž:
150 gramov Bufo bio dolgozrnatega basmati riža
450 gramov vode
1 čajna žlička soli

Sestavine za pad thai:
1 večja rumena čebula
1 manjša rdeča paprika
1 manjša zelena paprika
200 gramov piščančjega mesa
6 žlic Bufo bio sladko kisle čili omake 
2 stroka česna
1/2 čajne žličke soli
1/2 čajne žličke mletega ali sveže naribanega ingverja
2-3 žlice Bufo bio sezamovega olja
slaba pest Bufo bio indijskih oreščkov
2-3 žlice Bufo bio sezamovih semen
1-2 žlici sojine omake

Postopek:

Natisni

Indijske oreščke stresemo na pladenj in položimo v segreto pečico na 180 stopinj za 10-15 minut. Med peko jih enkrat premešamo in počakamo da se ponekod rjavkasto obarvajo. Sama jih vedno popečem na zalogo za različne jedi ali prigrizke, saj so tako pripravljeni bolj okusni.

Sezamova semena na ponvi brez maščob prav tako popečemo da se malce rjavkasto popečejo.

Čebulo razpolovimo, ter vsako polovico ponovno razpolovimo in jo narežemo na tanke rezine. Na tanjše rezine narežemo tudi papriki. Česen narežemo na drobno. Mleti ingver v kolikor je suh namočimo v malo mlačne vode, da se “zbudi”.

Piščančje meso narežemo na koščke. Malo ga posolimo in mu dodamo 1-2 žlici sladko kisle čili omake. Premešamo in pustimo.

Riž operemo in ga skupaj z vodo in soljo dodamo v posodo s pokrovom. Vsebino zavremo, nato pa riž kuhamo na najnižji temperaturi nekih 10 minut. Po tem času ploščo ugasnemo in pustimo riž počivati še 10 minut.

Med kuhanjem riža pripravimo pad thai. V vročo ponev dodamo 1-2 žlici sezamovega olja. Nanj dodamo česen in namočen ingver. Ko zadišita primešamo čebulo. Čebulo posolimo in ji dodamo 1 žlico sladko kisle omake. Pražimo jo da se malo spusti, nato vmešamo papriki. Pražimo da se paprike malo spustijo, nato dodamo še žlico sladko kisle omake, sojino omako in popražena sezamova semena. Premešamo in umaknemo iz ponve.

V isti ponvi na vročem ognju in žlici sezamovega olja popečemo pripravljeno meso. Ko je pečeno mu prilijemo 20-30 ml vode in dodamo še preostalo sladko kislo pekočo omako in pokrijemo za 5 minut, da se meso spočije.

Riž serviramo. Meso z omako vmešamo med zelenjavo. Postrežemo čez riž in po vrhu dodamo pražene indijske oreščke.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.