Sestavine:
200-250 gramov piščančjega mesa
50-60 gramov riževih rezancev
1/3 solate ledenke
1 korenje
1/3 rdeče paprike
1 polna žlica Proteini.si arašidovega masla
2 žlici kislo pekoče omake
2 žlici sojine omake
ščepec soli
2-4 žlice jabolčnega kisa – po okusu
1-2 žlici oljčnega ali sezamovega olja
grobo narezani arašidi za posip
Postopek:
NatisniSolato operemo in natrebimo. Papriko narežemo na manjše koščke, korenje naribamo in piščančje meso narežemo na poljubno velike koščke.
V posodici zmešamo arašidovo maslo, sojino omako in kislo pekočo omako.
V soljenem kropu skuhamo riževe rezance po navodlih iz embalaže in jih odcedimo.
Ponev z naoljeno papirnato brisačko pomažemo in na njej popečemo meso. Popečenemu mesu vmešamo omako in ga pokrijemo za 10 minut.
Zeleno solato, korenje in papriko posolimo, dodamo kis in olje, ter dobro premešamo.
Solato, testenine in meso serviramo v solatno skledo in potresemo z grobo narezanimi arašidi.