Anina kuhinja

Azijska juha z rezanci, piščančjim mesom in grahom

Čas priprave: 15 minut

Čas kuhanja: 2 minuti

Količina: 1

Sestavine:

  • 100-150 gramov piščančjega mesa (kuhanega iz juhe, pečenega iz ponve …)
  • 1 manjši korenček
  • 3-4 žlice zamrznjenega graha
  • 1 polna pest jajčnih rezancev
  • 1/2 čajne žličke paradižnikove mezge/koncentrata
  • 1-2 čajni žlički temne sojine omake
  • 1/3 bio jušne kocke
  • sol po okusu
  • 1/3 čajne žličke namočenega zrnastega česna
  • 1/3 čajne žličke namočene zrnaste čebule
  • 1 žlica sezamovega olja
  • 1-2 žlici dorbno narezane mlade čebulice

Postopek:

Natisni
  1. Jajčne rezance prelijemo z vrelim kropom za 3-4 minute.
  2. Zrnasti česen in zrnasto čebulo za 5 minut navlažimo z vodo.
  3. Piščančje meso narežemo na manjše rezine. Korenček olupimo z lupilcem.
  4. V manjši posodi zmešamo paradižnikov koncentrat, jušno kocko, česen, čebulo, sol, sojino omako in sezamovo olje.
  5. Na dno kozarca dodamo zmešano osnovo. Čeznjo naložimo pripravljene sestavine – meso, grah, korenje, rezance in mlado čebulo. Kozarec dobro zatesnimo in smo pripravljeni.
  6. Ko želimo juho pojesti jo zalijemo z vrelo vodo, dobro pretresemo in počakamo nekaj minut, da se sestavine pregrejejo.

Juha paše v zgodbo idej za družinke malice, ki jo najdete tukaj.

Komentarji

Komentarja ni mogoče oddati.