Sestavine:
- 100-150 gramov piščančjega mesa (kuhanega iz juhe, pečenega iz ponve …)
- 1 manjši korenček
- 3-4 žlice zamrznjenega graha
- 1 polna pest jajčnih rezancev
- 1/2 čajne žličke paradižnikove mezge/koncentrata
- 1-2 čajni žlički temne sojine omake
- 1/3 bio jušne kocke
- sol po okusu
- 1/3 čajne žličke namočenega zrnastega česna
- 1/3 čajne žličke namočene zrnaste čebule
- 1 žlica sezamovega olja
- 1-2 žlici dorbno narezane mlade čebulice
Postopek:
Natisni- Jajčne rezance prelijemo z vrelim kropom za 3-4 minute.
- Zrnasti česen in zrnasto čebulo za 5 minut navlažimo z vodo.
- Piščančje meso narežemo na manjše rezine. Korenček olupimo z lupilcem.
- V manjši posodi zmešamo paradižnikov koncentrat, jušno kocko, česen, čebulo, sol, sojino omako in sezamovo olje.
- Na dno kozarca dodamo zmešano osnovo. Čeznjo naložimo pripravljene sestavine – meso, grah, korenje, rezance in mlado čebulo. Kozarec dobro zatesnimo in smo pripravljeni.
- Ko želimo juho pojesti jo zalijemo z vrelo vodo, dobro pretresemo in počakamo nekaj minut, da se sestavine pregrejejo.
Juha paše v zgodbo idej za družinke malice, ki jo najdete tukaj.
Komentarja ni mogoče oddati.