Sestavine:
250 gramov srednjezrnatega riža – recimo arborio
10-12 cvetov cvetače
1/2 manjše rumene čebule
1 žlica masla
1/2 čajne žličke olja
200 ml sladke smetane
400 ml jušne osnove ali vode
1 žlica drobtin (jaz sem uporabila brezglutenske Schaer)
3 žlice sveže naribanega parmezana
sol in bel poper po okusu
Postopek:
NatisniV teflonsko ponev dodamo maslo in olje. Čebulo narežemo čimbolj na drobno in jo na maslu popražimo, da se lepo spusti. Med praženjem jo malo posolimo. Pazimo da se ne obarva.
Ko je čebula popražena dodamo riž in ga pražimo da postekleni. Nato zalijemo z juho, solimo, popramo in kuhamo deset minut. Potem prilijemo smetano in dodamo narezane cvetačne cvetove. Kuhamo dobrih 5 minut, da se cvetača skuha in večina tekočine pohlapi. Dodamo drobtine in parmezan in po okusu dosolimo.
Postrežemo.