Sestavine:
2 kosa ajdovega kruha (ali črnega/polnozrnatega/rženega)
6-8 češnjevih paradižnikov
ščepec soli in sladkorja
1 x pločevinka Rio Mare tunina Natura
1 žlica pinjol
nekaj vejic sveže bazilike
4 rezine mocarele
1 žlica oljčnega olja
1 strok česna
Postopek:
NatisniČešnjevce na žlici oljčnega olja fino popečemo. Zadnjo minuto dodamo pinjole. Odstranimo.
Kosa kruha popečemo v olju/omaki od popečenih paradižnikov in pinjol.
Premažemo s česnom in čeznja dodamo popečene češnjevce s pinjolami, mocarelo, tunino in baziliko.
Ajdova brusketa s pečenimi češnjevci, mocarelo, tunino in baziliko je odlična hitra in preprosta jed za zdrav zajtrk, prigrizek ali večerjo. Je polna zdravih sestavin, ki se noro povezujejo v božanske okuse.
Vsebuje Rio Mare tunino Natura, je okusna in kompaktna tunina v lastnem soku z le kapljico vode.