Anina kuhinja

Prvi copatki in čeveljčki za najmlajše

Prvi copatki in čeveljčki za najmlajše

Moj mali Timon je res prava energijska bombica. Neprestano skače naokoli in tako je bilo že takrat, ko je bil v mojem trebuhu. 🙂 Le enkrat je bil bolj pri miru in to je bilo takrat, ko je imel visoko vročino. Tako nisem bila prav nič presenečena, ko se je že pri osmih mesecih začel dvigovati na nogice. Na začetku je imel težave se usesti nazaj, zdaj pa je postal pravi mojster.

Do nekaj tednov nazaj je okrog letal v žabicah ali nogavičkah z abs podplati, ampak iskreno se mi vse skupaj ni zdelo ravno najbolje. Žabice ali nogavičke so v trenutku zlezle dol in potem vse skupaj res ni zgledalo stabilno. Za otroka, ki je v tem obdobju že tako neroden kot je kaj, to zagotovo ni najbolje. Otroške trgovine ponujajo kar nekaj otroških copatov, tako da se kar nekako nisem mogla odločit. Če sem iskrena, mi je bila natakniti copate na Timonovo nogo prava nočna mora. Timon seveda ni znal biti pri miru, copati pa vse dokler niso ‘utečeni’ prav neradi zlezejo na nogico. Tako sem odlašala in odlašala. Potem kupila neke luštne copatke in ugotovila, da so neudobni, nepraktični in za povrhu vsega nimajo niti dobrega oprijema.

Potem sem kupila te copatke spodaj in sicer v Baby centru. Priznam, da sem jih prvi dan nanj res težje nataknila, vendar so se v nekaj dneh res lepo omehčale oziroma prilagodile Timonovem stopalu. Zdaj jih natakneva v trenutku – če je Timon ta trenutek pri mireu – to je bolj vprašanje. 😉 Ko sem zbirala copatke se mi je zdelo najbolj pomembno, da so mehki, imajo dober oprijem in da so mu prav. Če so copatki preveliki, je bolje da jih ni, saj otroka le ovirajo.

Usnjeni otroški copatki BC kids.
Usnjeni otroški copatki BC kids.

Seveda pa copatki niso primerni za ven in ker naša mala žaba zadnje dni tudi zunaj leta sem in tja, so bili nujni tudi čeveljčki. V vseh trgovinah nisem našla primernih. Vsi podplati so tako trdi in vse skupaj izgleda skrajno neudobno. Potem pa sem si vzela čas in brskala po spletu. Našla sem čeveljčke za prve korake, ki so jih mamice prehvalile in se odločila, da jih naročim. Timonu sem zmerila nogico, na način spodaj. Nato pa izbrala pravo velikost.

measuring_copy

Čeveljčke sem prejela v nekaj dneh in lahko jih le prehvalim. Čeveljčki so izredno mehki. Mehak je tudi podplat, kar se mi zdi pomembno, saj pri korakih preveč ne ovira. Poleg tega so Timonu kot uliti in v njih res luštno in zadovoljno stopiclja. 🙂 Vsekakor jih priporočam. Naročite pa jih lahko tukaj.

or_grande
Little blue lamb čeveljčki za prve korake.

Pa še slikica navdušenja, ko jih je prvič nosil. 🙂

 

Komentarji

 1. Ravno to potrebujemo tudi mi! Mala je stara 13 mesecev in že veselo hodi 🙂 Doma imam pa same neudobne in trde čeveljčke ter copatke, ki se vedno sezujejo 🙂 Zanima me, kako velike copatke si vzela za Timona glede na to, da ima nogico veliko 13,5cm? Naročila jih bom preko spleta in na spletni strani Baby centra nič ne piše kakšne so mere za copatke. Naša mala ima nogico 12,5 cm. Lep večer! 🙂

  1. Vesna, na tej strani, kjer sem dala link imajo za določen model točno napisan kakšna velikost nogice je primerna za katero številko čeveljčka. Naš malček ima 11 cm in smo naročili najmanjše. Sem pa ravnokar želela preveriti, pa vidim da jim je zmanjkalo teh čeveljčkov in ne morem več priti do teh mer. :/

    1. Ne vem kaj ta oznaka pomeni, vendar kupila sem 17/18. 🙂 Sem imela malega zraven, da sem preverila da je ok. 🙂

 2. O, super, nekdo je napravil ves research namesto mene 😀 Hvala, Ana, bom takoj naročila in obiskala Baby Center. Tudi moja mala že nekaj časa koraka naokoli, zdaj že celo brez pomoči in je večinoma kar bosa. Problem pa je, da se je zdaj segrelo in smo izključili talno gretje, zato ima mrzle nogice. Nujno jo toraj moram obuti 🙂 Lepo korakajte, se pa priporočam za naslednjo objavo: čiščenje zob dojenčkom, ki ne znajo biti pri miru (tudi imamo namreč enega takega 😉 ).

  1. Anja, sem vesela, da sem lahko pomagala. 🙂

   Uuu čiščenje zobkov. Recimo da nam nekako uspeva na tem področju. No, odvisno od dneva in razpoloženja. 😀 Bom pripravila eno objavo z našimi izkušnjami in mogoče ti kaj pride prav. 😉

 3. Zdravo, sem mamica 4 letnega Marka in skoraj 2 letnega Andreja. Zelo priporočam Pediped Originals za prve korake, pa tudi še vsi ostali njihovi modeli so najboljši. Res delajo za otroško nogico. Baby center ima slabo izbiro. Pediped pošilja v Slovenijo, za smešno poštnino (okoli 5eur), če je nakup nad 75€ je pa brezplačna poštnina (npr 2 kolegici skupaj naročita ). In iz Las Vegasa pride v 4 dneh (prej kot iz Baby centra). Vse napisano preverjeno ne vem koliko krat v zadnjih 4 letih.

  Na svoji spletni strani imajo tudi merilno nogico, tako da lahko brez težav naročiš pravo številko.

  Fantki: http://www.pediped.com/boys.aspx

  Punčke: http://www.pediped.com/girls.aspx

Komentarja ni mogoče oddati.