Anina kuhinja

Priprava Vatikanskega kruhka

Priprava Vatikanskega kruhka

Ste že kdaj slišali za Vatikanski kruhek? Ste ga že kdaj pekli? Pravijo, da prinaša srečo v družini in izpolni eno željo tistemu, ki ga speče. Pečeš ga pa lahko le enkrat v življenju. 🙂 Jaz že vem kaj si bom zaželela. 😉 Počutim se, kot da bi ujela zlato ribico. 😉

Priznam, sama nisem še nikoli prej slišala zanj. Vse dokler ga nisem včeraj dobila od mojega brata. Postopek priprave je dokaj dolgotrajen, saj se ga pripravlja cel teden in na koncu nastanejo štirje hlebčki.
Vbistvu vsak dan dodaš eno novo sestavino v posodo. Na koncu en hlebček spečeš sam. Druge tri podariš najbližjim. Oni morajo iz svojega nepečenega hlebčka ponovno ustvariti 4 in tri podariti naprej. Hmmm, okej vem popolnoma sem zakomplicirala. 🙂 Jaz vedno zapletem vse zadeve, pa četudi so čisto simpl. 😉

Torej povzetek. Jaz imam nepečen hlebček od brata, cel teden mu bom dodajala sestavine po receptu. Konec tedna bom dobila tako velik hlebček, da ga bom razdelila na 4 dele in enega spekla. Druge pa podarila naprej. Pa da vidimo, kako mi bo uspel. Konec tedna dobite recept. 😉

 Tako pa izgleda podarjen nepečen hlebček. 🙂

Prelep preostanek nedelje vam želim,
vaša Ana

Komentarji

    1. Ne menda ga lahko v enem dnevu spečeš večkrat, ampak na način ko ti je že podarjen nepečen hlebček pa le enkrat. 🙂 Vsaj tako sem jaz slišala. 🙂 Že komaj čakam konec tedna, da ga spečem. 🙂

  1. Tudi mi smo ga prejšnji teden negovali (že drugič, prvič ga je dobila ena hči, sedaj druga) in je super. Le recept smo malo prikrojili, saj se mi je zdelo tistih 250 ml olja na koncu prehudih – smo dali pol manj, potem pa malce mleka – pa je bilo vseeno super. Dodali mlete pražene lešnike in koščke jedilne čokolade.

    1. Dobra prilagoditev. 😉 Res je tista količina olja kar huda, ampak jaz sem rekla da grem čisto po pravilih. 😉 Če pa naslednjič dobi kruhek moj partner, pa bova na koncu vključila le čokolado – mmmm. 😉

  2. OOO JAAA. Super je. Ko sem ga prejel za probat mi sicer ni bil preveč dober, ker me je preveč spominjal na SADNI KRUH, ampak ko smo ga pol iz podarjenega dela testa nadaljevali doma ter dodali manj rozin, je pa izpadel LE GRANDE PERFECT. Zraven čaja ali pa vročega mleka. Ufff.
    Pa še to, ko dalje podariš je nekaj prav simpatičnega in pozitivnega.
    Res, posebno. Ga pa bom, ker nisem

    1. Jaz tudi nimam prav preveč rada suhega sadja v pecivih in tudi razmišljam da bi rozine izljučila. 🙂

      Imaš prav, resda da piše da ga lahko pečeš le enkrat v življenju, toda a ni lepo če s tem še večim lahko polepšaš dan. Meni se zdi ideja podariti ta kruhek tako simpatična. 🙂

      Prelep pozdravček,
      Ana 😉

  3. tudi jaz sem ga pekla, v mojih navodilih je pisalo da ga laho spečeš enkrat v letu…

    lp tina

Komentarja ni mogoče oddati.