Anina kuhinja

Novi odlični seriji

Novi odlični seriji

1. Vojna in mir

Priznam, da nisem prebrala knjige, pa čeprav me je večkrat mikalo. Kljub temu sem se zelo razveselila novičke, da po romanu snemanjo TV serijo. Na splošno obožujem zgodovinske serije. Mogoče zato ker me je zgodovina vedno fascinirala in kadar so serije in filmi res kvalitetni so scene in oblačila res spektakularna.

Kakorkoli komaj sem čakala, da se serija začne in ta teden sem si končno ogledala prvi del. Nad njim sem bila navdušena in že komaj pričakujem drugega.

Vbistvu me resno mika, da bi si sposodila knjigo in jo začela žuljiti, pa potem pomislim, kdaj bi imela dejansko čas brati in se ustavim. Trenutno sem polno zaposlena z nešteto projekti in enim večjim, o katerem boste več slišali kmalu. Moj delavnik je poln od jutra do večera – dobesedno. Potem pa namenim malce časa dragemu in ker sva oba filmofila in ljubitelja serij, se jim večkrat prepustiva. In hvala bogu je najin okus zelo podoben.

war-and-peace

2. Narcos

Še ena zvrst serij, ki so mi ljube so serije, ki so biografske. Zadnja leta opažam, da so serije včasih še bolj kvalitetne kot filmi. Vbistvu veliko rajši namenim čas seriji kot filmu. Redko imam namreč zvečer čas dve uri+ gledati TV. Bolj ali manj zato, ker grem rada do 10-11 ure spat in bodimo iskreni, ponavadi me že ob 10h zmanjka pred televizijo. Tako rajši pogledam del serije, se malo pocrkjljam še z dragim in grem do časa v posteljo.

Priznam da o Pablu Escobarju nisem vedela kaj veliko. No, vedela sem da je bil kolumbijski mafijec, ki so ga ujeli in ustrelili. Torej konec serije mi je znan. Iskreno nisem pričakovala tako zanimive serije in nad njo sem navdušena.

narcos-netflixSte katero od teh dveh že pogledali?

Komentarji

  1. Uuuu, super in hvala za ideje. Vojna in mir zagotovo pride na vrsto. Nazadnje sem najbolj uživala v Outlanderju, tako da sem si potem naročila še vse knjige v angleščini in sem čisto noter padla. Aprila pride nova sezona. Od romantičnih mi je všeč tudi Poldark, trenutno pa z možijem gledava 1. sezono Mozart in the jungle o glasbenikih v New Yorku, ta je bolj za mojo dušo, ker sem učiteljica glasbe in kriminalno serijo Rizzoli&Isles. Od fantastičnih ( moj dragi je velik ljubitelj sci-fi) pa je bila tudi meni všeč serija Firefly, ampak je žal samo ena sezona.

    1. Janja, če ti je všeč Outlander, potem boš navdušena nad Vojno in mirom. Jaz bi mirno rekla, da je trenutno to moja najljubša tv serija in vsak teden komaj čakam nov del. Odlična je. 🙂

      Drugače pa tudi jaz komaj čakam, da se začne nova sezona Outlanderja. Me je mikalo da bi prebrala knjige, pa sem se odločila da najprej pogledam serijo do konca, potem pa preberem še knjige. 🙂

Komentarja ni mogoče oddati.