Anina kuhinja

Moje nosečniške tegobe – nečista koža

Moje nosečniške tegobe – nečista koža

Nobena nosečnica ne uide vsem nevšečnostim, ki spadajo zraven k tem obdobju. Ene imajo srečo in jih doleti le kakšna, druge pa napadejo prav vse. Kakorkoli že, to so tegobice, ki pridejo zraven in mene je moč hormonov med mojo nosečnostjo močno presenetila.

Težko bi rekla da sem imela čustvena nihanja. No, tukaj bi bilo najbolje vprašati kar mojega dragega. Sem prepričana, da bi že zaradi nagajivosti trdil drugače. 😉
Hormoni so me napadli na zelo zanimivih področjih in ker sem o nekaterih na internetu zasledila le malo, sem se odločila, da jih delim z vami. Vse bodoče mamice z enakimi težavami, boste tako videle, da niste edine in vedele da bodo posledice nagajivih hormončkov zagotovo izginile, zato kar brez skrbi.

Najbolj nepričakovan je bil pri meni izbruh mozoljev. Sama sem, hvala bogu, vedno imela neproblematično kožo, vsaj kar se mozoljev tiče, zato so me ti res presenetili. Pa da ne boste mislili, da govorim o nekaj deset majhnih mozoljčkih, ki so se tu in tam pokazali na mojem telesu. Govorim o nešteto mozoljih, ki so bili drug zraven drugega, o popolnoma vneti, razboleli koži na delu mojega obraza in sploh na polovici mojega hrbta. Pojavili so se v zadnjem mesecu nosečnosti in koža se mi je čistila vse do konca tretjega meseca po porodu. Prepričana sem bila, da nikoli več ne bom oblekla majice brez rokavov. Kljub šestim mesecem od poroda, na mojem hrbtu še vedno lahko opazim sledi vnete kože. Zanimivo je, da ne poznam nobene nosečnice, ki bi se soočila s takšno težavo, vsaj ne v taki razsežnosti. Zato vam vsem, ki se soočate z nepričakovanimi izbruhi mozoljev lahko zagotovim, da se bo vaša koža brez dvoma vrnila v staro stanje kot je bilo pred porodom.

Poleg tega se je moja koža skozi celotno nosečnost popolnoma spremenila. Pred nosečnostjo sem imela izrazito suho kožo, le nekaj mesecev po ugotovljeni nosečnosti pa je moja koža postala zelo mastna. Prej sem jo mazala z mastnimi kremami, nato pa le z vlažilnimi kremami.

Vse spremembe so nekaj mesecev (3-4 mesece) po porodu izginile in zdaj imam že nekaj mesecev spet mojo “staro” kožo, ki mi je mimogrede veliko bolj všeč, kot tista med nosečnostjo.

Vse mamice, ki ste se soočale s spremembami na svoji koži med nosečnostjo, lepo prosim, da jih delijo v komentarjih z bralkami. Zagotovo bodo kateri bodoči mamici prišle vaše izkušnje prav.

images

Komentarji

 1. Jaz sem k sreči ena tistih, ki se ji je med nosečnostjo koža izboljšala in je tudi po porodu ostala lepša, kot je bila prej. Mogoče se bo še pokvarila, saj se moji hormoni še niso čisto stabilizirali (hčerka ima 7 mesecev).

  Pravzaprav je bila moja edina nosečniška tegoba lažji išias, ki pa je zelo kmalu izzvenel. Mislim, da je pri tem najbolj pomagalo raztezanje (vaj se en kup najde na internetu če vtipkate “sciatica pregnancy stretching” in pa spanje na boku s privzdignjeno zgornjo nogo (kot med bokom in stegnom naj bi bil 90°, koleno pa podprto z blazino). Če bo mogoče kateri koristilo… 🙂

  1. Anja, držim pesti da ostane izboljšana za vedno. 😉

   Hvala, ker si delila z nami tvojo težavico in tvoj nasvet. 🙂 Sem prepričana, da bo kakšni srečki nosečki prišel prav. 🙂

   Prelepe praznike ti želim. 🙂

Komentarja ni mogoče oddati.