Anina kuhinja

Moje nosečniške tegobice – strije na trebuščku

Moje nosečniške tegobice – strije na trebuščku

Moja največja skrb, ko sem zanosila, so bile strije. Vem, da zveni neumno, pa vseeno je bil moj lep trebuh vedno moj ponos. Moja koža je bila že od nekdaj zelo suha ter tanka in že v mojih pubertetniških letih se je rada nagibala k strijam. Poleg tega, smo moji zlati mamici skupaj z mojima bratoma, močno porisali njen trebuh in sklepala sem, da tudi sama ne bom ušla risbicam, ki jih bodo s svojimi brcikami narisali moji otroci.

Kljub temu sem bila trmasta in sem trebuh vse od treh tednov od zanositve (takrat sem zanjo izvedela) mazala z zelo mastno kremo, ki so mi jo redno mešali v lekarni. To isto kremo že od malih nog uporabljam za moj obraz in je popolnoma naravna. Vsebuje namreč le olivno olje in naravno maščobo. Vedela sem, da snovi iz kreme pridejo do mojega malega v trebuhu in nisem zaupala vsem kremam, ki jih prodajajo v namen proti strijam. Poleg tega, mi jih je odpriporočala tudi moja ginekologinja.

Torej, pridno sem mazala moj naraščajoči trebušček vse do konca osmega meseca in bila pozitivno presenečena. Moj trebušček je bil kljub neverjetni napetosti, prelep. Niti ene strije ni imel. Noro! Bila sem prepričana, da sem jim ušla. Oh, kako sem se motila.

Zadnje tri tedne pred porodom, sem na koži začutila pekoč občutek in kar čutila sem kako je začela pokati po šivih. Odhitela sem v kopalnico in z  ročnim ogledalom (drugače ni šlo, ker pod popek zaradi velikega trebuha nisem več videla) ugotovila, da je moj prelepi trebušček šel po gobe. Jokala sem kot dež. Vedela sem, da napete kože brez strij na sebi ne bom več videla. Strije so tako rasle vse do dejanskega poroda. Vsakič, ko je zvečer mali telovadil mi je narisal kakšno novo.

Toda drage bodoče mamice, veste kaj. Ko zdaj po porodu pogledam moj trebušček, resda ni več tako lep, vendar te črtice, ki ga krasijo, je narisal moj mali Timon. In vsaka posebej me spominja na čas, ki sva ga preživela skupaj kot eno. To je kljub vsem tegobam, eden najlepših časov, ki jih kot mama lahko doživiš in srečna sem, da sem imela možnost to doživeti. Marsikatera gospodična te sreče nima in bi vse dala za te lepe trenutke – tudi svoj prelepi trebušček.

Iskreno, komaj čakam, da se v ta porisan trebušček naseli še ena mala najina buba, pa naj mi še ta pokaže njene slikarske talente. Vseeno mi je, važno da bodo bube zdrave. 😉

Pa naj še dodam, da zdaj ko je preteklo dobre pol leta, strije že lepo bledijo in moj trebušček ne zgleda več tako slabo. Pravzaprav se že veselim, da bom naslednje leto spet lahko oblekča dvodelne kopalke. 🙂

Komentarji

    1. Anja, imaš prav. Tukaj lahko veliko pomaga dednost. Mi imamo že v rodu zelo tanko in suho kožo, ki je nagnjena k strijam. Meni gotovo ne bi pomagala prav nobena krema. Sem jih pa mogoče zaradi pridnega mazanja dobila manj in manj globoke. Tudi to nekaj šteje. 🙂

      Hvala, ker si z nami delila izkušnjo in tvoj nasvet glede kremice. 🙂

      Lepe praznike ti želim! 😉

Komentarja ni mogoče oddati.