Anina kuhinja

Liam: 6. teden starosti

Liam: 6. teden starosti

 

2016-09-06 17.40.32

Pridobljeni grami in druge spremembe:

Končno sva dočakala prvi pregled pri pediatrinji. Liam se je zredil iz 2720 (s toliko gramije šel iz porodnišnice) na 4590 gramov v šestih tednih. 🙂 Zrastel je iz 49cm na 53 cm. Tako je že pravi mali velikanček. Pregled je potekal odlično. Moji otroci obožujejo našo pediatrinjo, saj kar izžareva toplino in prijaznost, tako so obiski pri njej vedno prijetni in ne pospremljeni z jokom in negodovanjem.

Dojenje:

Dojenje nama je super steklo. Končno sem malega pogruntala in mi je v večini primerov jasno kaj želi. Gledm na čas, da ga ne pristavljam prepogosto. Če slučajno pozabim pa sem končno ugotovila kako mi pokaže da želi le crkljanje. Lepo se pristavi in potem se ves čas z negodovanjem odstavlja. Ko to ponovi trikrat, vem da ni lačen, in ga le malo pocrkljam z dudiko in pozornostjo. Kadar je lačen zelo lepo je in vmes kar malo počijem. Kljub “počivanju” se vsakič po dojenju počutim utrujeno. Kar je seveda normalno, saj je dojenje za telo vseeno napor.

Še vedno polivava, kljub temu da pazim da ga po obroku nekaj časa nosim in da pazim da ima vzdignjeno površino. Tukaj mi je v veliko pomoč moj gugalnik Mamaroo, ker je fino dvignjen in ko ga vsaj 10 minut odnosim in polije kar je mislil, ga lahko odložim v gugalnik, če moram kaj postoriti.

Aktivnost/dogajanje čez dan:

Malček je pravi dobrovoljček. Veliko se smeje in je čez dan večinoma zelo dobro razpoložen. Spi bolj ali manj dopoldne ko je Timon v varstvu in ima mir. Popoldne je prevelika norišnica da bi mu uspelo. Včasih malce zadrema v mojem naročju to je pa tudi to. Timonu na žalost še ne znam dopovedati da ne sme biti glasen, čeprav ga vsakič sproti opominjam. Imam občutek da ne razume pretirano kaj pomeni da naj govori potiho in se ne dere, ker bratec spi. Sprašujem se kdaj bo toliko star, da mu bom lahko kaj dopovedala? :/

Spanje:

Preselila sva se nazaj v spalnico in ta teden smo še kar dobro spali. Niti nimam občutka da Liam preveč zbuja Timona, saj je ponavadi hitro zadovoljen ko ga pristavim. Medtem ko se Timonovo zbujanje z jokom ponavadi konča tako da je buden še Liam. Ta teden smo imeli namreč poslabšanje Timovege atopijskega dermatitisa, kar pomeni da slabše spi in se večkrat zbuja zaradi srbeža. Na splošno pa se Timon večkrat zbudi z jokom. Niti ne bi vedela zakaj – sklepam da ima grde sanje, ker se potem relativno hitro pomiri.

Najlepši trenutek:

Najlepši trenutki so gotovo ko je zjutraj ob 5h popolnoma nasmejan in me kljub zaspanosti takoj spravi v dobro voljo. Njegov nasmešek je tako posrečen da je nalezljiv. 🙂