Anina kuhinja

Liam: 14. teden starosti

Liam: 14. teden starosti

 

2016-11-12-07-02-02

Pridobljeni grami in druge spremembe:

Po enem tednu sva nekako prebrodila prehlad. Kljub temu da se je nosek pričel manj polniti, malček še vedno občasno hudo zakašlja. Danes imava pregled in cepljenje pri pediatrinji ampak imam zelo slab občutek. Liam je namreč prvič celo noč prejokal. Ker zelo malo joka in sem preverila, ter o zobeh ni nobenega sledu, sklepam da se je prehlad preselil in ima vneta ušeska. :/ Čez dobro uro imava tako pregled in če so vneta ušesa, bo cepljenje ponovno prestavljeno.

Slišala sem, da naokrog razsaja neka trebušna viroza in res močno upam, da ne pride do nas, še preden Liam opravi cepljenje za Rotavirus. Z dragim sva se namreč odločila, da ga cepiva tudi za to, saj sem o tem cepivu slišala samo dobre stvari. Ker imamo pri nas dvoletnika, ki kup bolezni prinese tudi iz varstva je namreč neizogibno, da v kratkem ne bo ponovno prinesel tudi kakšne trebušne viroze.

Pa da se vrnem ponovno še malo k temencam. Redno mu jih čistim, pa se še vedno vračajo v polni meri. Če nam bodo prehladi dali malo pavze, sem si na spletu že ogledala poseben glavniček za temenca in ta teden šibam ponj. Sporočim če bo deloval.

Dojenje:

Mlečni žulj o katerem sem pisala že prejšnji teden še vedno vztraja. Kakorkoli mogoče zveni čudno ampak kar nekako se navajam na boleč občutek ob dojenju. Naš Liam je na 1-2 uri in nimam druge kot da se sprijaznim, da bo še lep čas bolelo in ker zaradi bolečine ne nameravam zaključiti z dojenjem, je najbolje da se nanjo navadim. Po brskanju sem izvedela da včasih žulj vztraja lahko tudi pol leta ali dlje. :/

Aktivnost/dogajanje čez dan:

Naši dnevi se bistveno ne spreminjajo, se pa vsak teden spreminja naš mali Liam. Ta teden je pričel z rokicami grabiti za predmeti. Sicer še ne pretirano uspešno vendar se premikamo v pravo smer.

Zanimivo mi je kako se ob našem kosilu slini. Vedno namreč opazuje naše kosilo iz mojega naročja in včasih imam zares občutek kot da mi bo padel v krožnik tako zelo ga vse zanima. Počakala bom še dva tedna potem pa poskusim s kakšnim okusom. Bomo videli kako ga bo sprejel. Iskreno se že nestrpno veselim, da spravimo prve žličke skozi in preskočimo kakšen obrok. No, pa tudi če ne in ga polno dojim še kakšen mesec dva, se ne bom nič pritoževala. Bomo videli.

Spanje:

Ta teden smo spali še kar dobro, saj se je Liamu nosek zadnje dni kar popravil. Če odštejem prve zares neprespane noči danes, smo imeli kar vredu teden za sabo. Opažam, da Timona Liamov jok ali stokanje ponoči vedno manj moti. Danes recimo je prespal vse njegove hude napade joka. Nimam pojma kako mu je to uspelo, ampak mu je. Upam, da bo tako tudi ostalo.

Komentarji

  1. Za temenca vam priporocam sampon Mustela. Nam je zelo pomagal. Po 3 pranjih so prakticno izginila.

Komentarja ni mogoče oddati.