Anina kuhinja

Liam 15. teden starosti

Liam 15. teden starosti

2016-11-29-17-58-46

Pridobljeni grami in druge spremembe:

Z Liamom sva v ponedeljek šibala na cepljenje, ki pa je bilo seveda prestavljeno zaradi vnetega ušeska. Skoraj bi težko verjela, da je imel res vneta ušeska, saj se je ves čas, ko sva čakala da prideva na vrsto vsem smejal do ušes. Sestre so bile čisto očarane, saj je z njimi čebljal in se smejal kot bi bili stari prijatelji. V trenutku ko ga je zdravnica potegnila za ušesek pa je zajokal, potem pa je bil v sekundi dober. Včasih se prav zares čudim kako dobrovoljen je kljub temu, da je ves čas bolan.

Tako sva dobila antibiotik in čez dva dni je bil dober. Za prvo noč sem mu dala svečko, drugo noč z antibiotikom, pa ni bilo več potrebe po svečki. Spomnim se kako težko je Timon prenašal vneta ušeska. No, Liam je bil resda malce slabše razpoložen ponoči in proti večeru ampak čez dan se je smejal tako kot vsak dan.

Ko je antibiotik prijel, je bil cele tri dni zdrav, zdaj pa smo ponovno dobili novo virozo in njegov nosek je ponovno poln. 🙁 Malce sem že naveličana, da je ves čas nekdo bolan. Če ne Timon, pa Liam. Če pa se že zgodi čudež da sta oba zdrava, pa zboliva midva z dragim.

Z dragim sva se odločila, da poskusiva z eteričnimi olji. Bomo videli kako se bodo izkazali. (več o naši izkušnji sem pisala tukaj)

Uf, pa da ne pozabim. Kupila sem glavniček za temenca. Na prvi uč mi je izgledal čuden, vendar deluje. Zares odlično odstrani temenca in koža je resda takoj po česanju rdeča, vendar je v roku ure že lepe barve. Zaenkrat sem ga stestirala enkrat, vendar tako lepe glavice še ni imel. (slika glavnička zgoraj)

Dojenje:

Mlečni žulj še vedno vztraja. Drugih sprememb ni.

Aktivnost/dogajanje čez dan:

Neverjetno je kako zelo se razvija. Vedno več grabi z rokicami in vedno bolj uspešen je. Smeji se na ves glas in čeblja kot stari dohtar. 🙂 Neverjetno simpatično se prav vsakič sproti naglas zasmeje, preden se priklopi na dojko. Nisem še videla tako dobrovoljnega otročka kot je naš Liam. Presrečna sem, da sem njegova mamica.

Timon ga je končno popolnoma sprejel in nič ga ne moti, da Liam spi cele noči ob meni. Vbistvu tako fino vsak večer reče, mami in Liam gresta spat, Timon bo pa gledal še malo risanke. 🙂 In končno sva ga naučila kako se šepeta in potem ko pride ob 9h v posteljo tako fino potiho razlaga, da ga je pravo veselje poslušati.

Čez dan imamo dogovor, da z nogami naredim ograjo in ga stisnem k sebi, medtem ko dojim in tako pridno sedi v “ograji” in pogleda eno risanko.

Priznam, da sem utrujena od nespanca in celega dneva previjanja, hranjenja in skakanja z obema naokoli, vendar je tako veselje gledati moje dva fantka. Teh dni ne bi zamenjala za nič na svetu.

Spanje:

Oh, ne bi preveč o spanju ta teden. Ga ni bilo veliko. 🙂 Pa smo vseeno preživeli.