Zaradi kolektivnega dopusta bodo vsa naročila oddana med 28.6. in 14.7. v dostavo predana 15.7.2024. Hvala za razumevanje.

Anina kuhinja

Lasersko odstranjevanje žilic na obrazu

Lasersko odstranjevanje žilic na obrazu

Imam izjemno srečo, da mi zares nič ne manjka in tako vedno težko povem kaj si želim za rojstni dan. Ko sem oktobra praznovala rojstni dan, sem vsem povedala da ne rabim nič. Od dragega sem tako dobila dan razvajanja – zjutraj sem pospala, on pa je sam uredil otroke za vrtec. Vzela sem si dan frej od dela in dan preživela z dragim in mojima malčkoma. Dobila sem spečeno tortico in vbistvu nič ne bi moglo biti vredno več kot to. Ko sem bila mlajša sem več dala na materialne stvari, odkar imam otroke pa mi to ni več tako pomembno.

Moji dnevi so hektični. Najbrž si ne predstavljate kaj zares delam, saj je moja služba res zanimivo specifična, ampak dela je veliko. Če ne ustvarjam kuharice (kar mi vzame najmanj 6 mesecev v letu), delam recepte in vsebine za splet, pripravljam koncepte/ideje/poročila za moje sponzorje, ki skrbijo da moje ustvarjanje receptov in video receptov lahko predstavlja mojo službo. Pa seveda kje so še vsi sestanki, odpisovanje vam, pa priprave za RTV oddaje, urejanje birokratskih stvari za podjetje… Moj dan je poln in vse kar mi zares manjka je kakšen dan na off.

Zadnje leto, odkar sta otročka malo zrasla si večkrat ukradem čas zase, da potelovadim in končno malo bolj skrbim za svoje telo. Moje delo zajema veliko fotografiranja in snemanja in zato mi je izgled pomemben. Pomembno mi je, da ko grem pred fotoaparat ali kamero, da se s svojim izgledom ne ukvarjam. Torej ne razmišljam kako sem se sklonila in kje mi je ven udaril špeh, kako v kamero kuka moja rdeča žilica na nosu in še kaj…. 😀 Ko delam, mi je bistveno, da se ukvarjam s tem kaj povem, kako skuham, kako se povežem z vami, ki me na drugi strani gledate. Zato mi je moj izgled pomemben, saj je samozavest vse. Prejšnja štiri leta za moj izgled ni bilo veliko časa, saj je bil čas namenjen menjanju plenic, dojenju in nosečnostim … Zdaj pa je čas, da poskrbim tudi zase in tukaj mi ni žal nobenega centa.

Že dolgo sem želela na odstranjevanje žilic na obrazu. Imam tanko kožo in že od majhnega imam veliko popokanih žilic na obrazu. Teh ne vidite, saj jih zakrijem s pudrom ampak me motijo kadar sem brez ličil – kar sem večinoma. Na nosu sem imela eno sploh veliko počeno žilico, ki je nastala po Liamovem porodu in ni niti malo zbledela v dveh letih. To sem večkrat težko zakrila tudi s pudrom.

Tretma sem si privoščila kot darilo zase za rojstni dan in ni mi žal. Odločila sem se, da tretma opravim v dermatološkem centru Arsdema-DCP v Ljubljani. Zakaj pišem o njem šele zdajle. Zato ker je potrebno iti na 3 tretmaje in med vsakim je nekaj časa. Tako sem zadnji tretji tretma opravila ravno danes. Tako vsem, ki vas zanima lahko pokažem in povem kakšna je moja izkušnja. Sama vem, da bom najbrž tretmaje zakupila moji mamici, saj ima prav tako ogromno popokanih obraznih žilic.

Ko sem šla prvič, je bilo to ravno dva dni pred mojo oddajo na RTV in dermatologinja mi je priporočala, da narediva le test na žilici na mojem nosu, potem pa tretma opraviva ko bom lahko nekaj dni brez ličil, v kolikor bi koža bolj odreagirala. Najslabši primer je rdečica in malce otekline nekaj dni. Strinjala sem se in naredili sva le test. Priznam, da me je bolečina presenetila. Toda že takoj je rdečica žilice na nosu začela bledeti. Nos me je malo pekel, vendar le prvih 5-10 minut. Ko sem dala gor obkladke je rdečica hitro izginila.

Ko sem teden kasneje prišla na prvi tretma, sem že malo vedela kaj me čaka. Pripravila sem se na bolečino in kljub temu da ta ni kaj prijetna, je celoten proces res kratek in hitro mine. Prvi tretma je trajal največ nekih 7-8 minut, drugi in tretji tretma nekih 4-5 minut. Razlog je v tem, da je prvič bilo na voljo največ popokanih žilic. Drugič in tretjič jih je bilo že bistveno manj.

Po prvem tretmaju sem pričakovala da bom vsa rdeča, pa se je rdečica od laserja umirila v roku ure. Ta spodnja slika je bila narejena 5 minut po tretmaju in izgleda le kot da imam malo rdeča lička od mraza.

Zvečer sem izgledala kot da ni bilo nič in ker sem ravno tisti večer imela en neobvezujoč dogodek, sem se naličila in šla. Moja koža je bila popolnoma ok. Nič me ni pekla, rdečice ni bilo in že prvi dan je bila sprememba očitna. Vse večje žilice so začele izgubljati svojo rdečo barvo. Sploh ta na nosu je zbledela v dnevu in tako vesela sem bila, da sem se je končno znebila.

Tretma se najbolj priporoča v zimskem času, saj je takrat sonca manj. Po laserju se namreč ne smete izpostavljati soncu. Za ven je tako 4 tedne treba uporabljati sončno kremo s faktorjem 50. Prav tako je pomembno da en mesec prej niste sončili kože. Koža mora biti za poseg čimbolj bleda, da laser dobro zazna le žilico in ne pigment.

Obnovitveni en tretma naj bi se naredil čez nekaj let, torej naj bi do takrat stanje ostalo dobro. Mi je pa dermatologinja poudarila, da če sem nagnjena k pokanju žilic, naj se ogibam sončenju, savnanju in vroči vodi na obrazu. Kar mi je izjemno zanimivo, saj sem sama mislila, da žilice pokajo od mraza.

Mogoče se komu zdi neumno, ampak sama sem brez ličil bistveno bolj samozavestna, zdaj ko mojih popokanih rdečih žilic ni več. Prav tako za ličenje ne potrebujem več toliko pudra in že z majhno količino dosežem kar želim.

Za vse, ki vas zanima, cena žilnega laserja je odvisna od zdravljene površine oz. št. impulzov. Za nos je 100 eur, lica 200 eur, celoten obraz pa 300 eur.

Ima še katera od vas težave s popokanimi žilicami na obrazu? Je katera že šla na lasersko odstranjevanje žilic? Bom vesela vaših izkušenj v komentarjih. 😉

Več informacij o posegu najdete tukaj.

Komentarji

  1. Pozdravljena. Zanima me, če pravite da imate kožo nagnjeno k pokanju kapilar ali ste po postopku opazila še da se vam je kakšna pojavila? Oz. Ali je res kvaliteten laser? Mislite da je razlika v laserjih oz njihova učinkovitost? Cena je za 1x obisk? In ali mi lahko zaupate kakšno negovalno kozmetiko uporabljate? HVALA..

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.