Zaradi kolektivnega dopusta bodo vsa naročila oddana med 28.6. in 14.7. v dostavo predana 15.7.2024. Hvala za razumevanje.

Anina kuhinja

Bo boja z bakterijami kdaj konec?

Bo boja z bakterijami kdaj konec?

Spet smo tam. Izpuščaji na Timonovih rokah so bili bolje, pa potem spet malo slabše… Ampak sem se celotno poletje vedno lahko obrnila na skrajno sredstvo, če se je začelo izrazito slabšati. Nekaj dni sem ga po rokicah mazala s kortikosteroidi in zadeva se je umirila/ustavila. Kortiki so mi bili manjše zlo, kot spet nova bakterija, ki jih zadnje leto na njegovih rokah kar nabiramo na kup. Timonove roke so namreč tako dolgo že napadene, da takoj ko spustim stanje predaleč, se nanje naseli bakterija in potem ne morem več ustavljati z ničemer razen z antibiotikom.

V zadnjih mesecih smo večkrat vzeli bris in izgledalo je kot da je Stafilokok aeureus šel stran. Na rokicah so bile druge manj invazivne bakterije, ki so se dale ob redni negi in skrbi, bremzati brez antibiotikov.

Še tri dni nazaj je bilo vse v mejah normale. Dva dni nazaj pa se je spet začelo. Kako vem, da je isti stafilokok? Vem, ker nič ne pomaga. Ne kortiko, popolnoma nič. Stanje se vsak dan poslabša za 50-80% in prstki so se odebelili, nastali so gnojni mehurčki in koža poka. Če mu dam na roko rokavičko, poči, se zasuši, ko rokavičko snamem pobere ta s seboj kožo in vse zakrvavi. Stiskam oči, ko gledam njegove rokice, ker me prime, da bi se zavila v klobčič in zjokala. Medtem ko on, pravi junak pove, da ga ne boli in se smeje ko mu namesto rokavičk na dlan dam široko nogavičko, ki mu ščiti kožo. Moj svet. Zadnje 4 leta je poln vzponov in padcev. Občutek imam, da se ves čas borim zanj kot levinja in zares ne pridem nikamor. Sprašujem se … bo kdaj bolje. Vsaj malo bolje. Saj si nikakor ne upam upati, da bo kdaj dobro…

V glavi imam občutek, da bo boj z bakterijami, ki pri nas poteka zdaj že skoraj leto dni, bolj močen, ko bo Timon prenehal terapijo s Ciklosporinom. Vsaj močno upam, da bo tako. In odločila sem se, da prekineva in se boriva s celotnim imunskim sistemom, da dava to obdobje za sabo. Moj štiriletnik zaradi neprestano poškodovanih rok, namreč ne more jesti sam, se ne obleče sam, ne more sam na wc… ker preprosto ne morem čistiti njegove poškodovane roke ves čas z vodo, saj se mu potem vnamejo…

Namesto da bi delala, sem zasuta s klici tega zdravnika, pa alergologa, dermatologa… in v celem dopoldnevu ne naredim nič. Nič. In zdaj me čaka intervju v živo, kjer bom stiskala svojo stisko v ozadje in si narisala nasmeh na obraz. Mogoče si bom po uri smejanja verjela in bom dala ta žalostni dan za sabo…

Zares imam slab dan…

Mimogrede, iščem pomoč. Pomoč v gospodinjstvu. Iščem nekoga, da mi bo prevzel moje vsakotedensko čiščenje stanovanja, ki je obvezno, da je moj otrok vredu in mi pobere pol delavnika. Iščem nekoga, da mi ponudi svoji dve roki, da bom lažje speljala vse na mojem krožniku.

Če poznate koga primernega, bom izjemno vesela sporočila na meil – [email protected]. Je pa en pogoj. Ta oseba doma na žalost ne sme imeti hišnih ljubljenčkov, saj je Timon hud alergik na živalsko dlako in ne morem tvegati, da oseba z oblačili in lasmi prinese s seboj alergen. Smo imeli že en tak primer in smo imeli otečene oči in izpuščaje po vratu in rokah.

Komentarji

 1. Sicer ne poznam nikogar za ciscenje, smo pa ravno prejsnji teden imeli predstavitev top sesalca, ki bi naj res full ocistil pod, zrak itd… Pro aqua se mu rece. Upam, da najdeta tudi cistilko za pomoc in, da se vama stanje nekako izboljsa… Vse dobro!

 2. Vaš otrok ima nečisto kri, kuhajte mu čistilne čaje, da se očisti kri, poskusite s čaji krt se dobijo v vsaki trgovini
  Ker je otrok majhen, se posvetujte še s kakšnim zeliščarjem ali v lekarni. Rokice mu kopajte v čaju s hrastovim lubjem

  želim vam veliko uspeha in da bi otročka čim manj bolelo Nataša

 3. Draga Ana,

  hudo mi je zate in za tvojega fantka. Kot mama treh otrok vem, kako vsaka njihova bolečina vpliva nate. Moja starejša deklica, ki je sedaj že študentka medicine, je imela vrsto let hude težave z želodcem, tako da sem tudi sama na čase obupavala. Zadeva se je s časom uredila.

  Vse dobro,

  Brigita

Komentarja ni mogoče oddati.