Anina kuhinja

Naša izkušnja z avtodomom Malibu

Naša izkušnja z avtodomom Malibu

Smo ena redkih družin, ki so ji toplice in hoteli nedosegljivi zaradi zdravstvenih težav. Našega Timona kot hudega alergika na pršico tam namreč težko ščitimo pred vsemi zavesami, preprogami, ležalniki, oblazinjenimi stoli. Medtem ko bi ena lokacija – kjer bi celotno sobo zaščitili z antialergijskimi prevlekami (govorim o postelji) in s pogojem da tla ne bi bila v preprogi – še nekako šla skozi, pa več lokacij zapored ne bi šlo. S tem, da bi slačili prevleko in jo oblačili na drugi lokaciji bi na samo prevleko že prenesli preveč pršic in Timonova reakcija bi nas hitro poslala na pot proti domu.

Ker smo zaradi komplikacij z alergijami 4 leta ostajali doma, sva se z dragim odločila, da želiva kljub vsemu kaj več doživeti. Sploh pa želiva, da tudi najina otroka doživljata nove, zanimive izkušnje in doživetja. Odločila sva se za nas skoraj edino možnost – avtodom, ki ga lahko v celoti prilagodimo našemu stanju. Z njim potem lahko gremo povsod, saj imamo vedno prenočišče, kjer je za naše alergije poskrbljeno in se jaz kot mama, lahko bolj sprostim.

Rezultat naših alergij je bil v tem, da sva z dragim izbrala avtodom, ki je imel sedeže in avtosedeže v večini v usnju. Tako je bila zaščita lažja in boljša. Sva pa zato morala izbrati tudi najdražji avtodom, saj je le ta imel usnjene sedeže. (ti so sicer imeli majhne tekstilne dele po sredini, ampak sva jih uspela zaščititi s folijo).

Izbiranje pravega in najbolj primernega avtodoma je bila za nas pomembna stopnja in odločili smo se, da si ga sposodimo v podjetju Hiša na kolesih. Podjetje je le nekaj minut oddaljeno od nas in avtodome sva si zares lahko v miru večkrat ogledala in še izbiro imajo ogromno.

Izbrala sva njihov nadstandartni Malibu model, ki vsebuje vse, kar si lahko zaželiš. Je zares prava hiša na kolesih. 🙂 Sam avtodom sestavljata dve zakonski postelji. Ena v repu avtodoma ki je širine 240 cm – kar je večja kot klasična zakonska ki meri 200 cm.

Druga zakonska postelja se potegne nad avtosedeži spredaj. Za sprednjimi avtosedeži je fiksna miza in sedeži. Na sedežih smo mi imeli dva otroška sedeža. Še kar nekaj oblazinjenih sedežev je naokrog, ampak sva sama vse blazine odstranila zaradi pršic. Blazine so namreč snemljive le z ježki.

Avtodom ima kuhinjo z veliko predali in omaricami nad kuhinjo. Vsebuje tudi hladilnik, ki sploh ni majhen in vsebuje tudi zamrzovalni predal. Za poleti je popoln, saj vanj zlahka shraniš kar veliko sadja in zelenjave in še sladoled v zamrzovalnik. Plinski štedilnik ima 3 plošče, na katerih lahko skuhaš kar hočeš.

Kopalnica, vsebuje wc, tuš, omarice, lijak. Resda ja majhna, ampak ima vse kar potrebuješ, da se lahko popolnoma umiješ in urediš.

Avtodom vsebuje tudi TV in obilico omaric in shranjevalnih prostorov.

Sama sem s seboj vzela ogromno oblačil, zelenjave iz vrta, knjig, igrač, …ni da ni. Vzeli smo tudi mizo, stole, kolesa s stolčki, poganjalce. Prostora za shranjevanje je zares veliko.

Edina stvar, ki je nismo mogli pogruntati je bilo dejstvo zakaj so kljub komarnikom v avtodom uhajali komarji. Mogoče je bil kje le kakšen zračnik kjer so hodili v avtodom, ampak z dragim nisva ugotovila njihove točke prehoda. Komarnike sva dobro pregledala in so bili temeljito vstavljeni in niso prepuščali prostora za prihod komarjev. Mogoče ima kdo izmed vas rednih uporabnikov avtodomov kakšen nasvet. Ga bom vesela za naslednjič. 😉

Glede na to, da z dragim še nikoli nisva potovala z avtodomom, sva se nad celotno izkušnjo navdušila. Občutek, da imaš vse pri sebi, ne glede na kje si, je zares super. Če si lačen, se lahko ustaviš in si pripraviš nekaj za pod zob. Če te med vožnjo velikokrat tišči na wc, ni potrebno čakati na tisoč in eno postajališče. Prednosti je zares veliko in mi že razmišljamo o naši naslednji destinaciji za drugo leto. Mogoče celo kakšnem kratkem oddihu pozimi v bližnjih krajih. 😉

Kakšne zo vaše izkušnje z avtodomi? Ste že kdaj potovali z njimi? Vam je bilo všeč?

Komentarji

  1. Tudi sam letos prvič z avtodomom. Preuredil sem ga iz reševalnega vozila. Prav ta je primeren za alergike, saj je notri vse sterilno obloženo.
    Komarji so vedno nekako prišli, zvečer sem jih polovil z ročnim električnim loparjem, kar v rahli svetlobi.
    Potem jih ni več, do naslednjega dne.
    Žal teh loparjev ne zasledim več v trgovinah.

Komentarja ni mogoče oddati.