Zaradi kolektivnega dopusta bodo vsa naročila oddana med 28.6. in 14.7. v dostavo predana 15.7.2024. Hvala za razumevanje.

Anina kuhinja

Dobrodošla jesen, jabolčni recepti in jesenske oblekice

Dobrodošla jesen, jabolčni recepti in jesenske oblekice

Nisem prepričana ali sem vesela ali žalostna, da je poletja konec. Tako hitro je priletel ta konec, da sploh ne vem kdaj sem preklopila iz odprtih na zaprta okna ponoči, na puloverje in daljše rokave… Ravno zadnjič se peljem z avtom na sestanek in ugotovim, da že množično odpada listje in narava že spreminja svoje barve v rumene, oranžne, rjave tone. In kljub temu, da sem skrito upala, da bomo še zadnjič za nekaj dni skočili na morje, sem se bolj hladnega vremena razveselila. Prav pasalo je kakšen popoldan za spremembo odležati v stanovanju in se cartati z mojimi fanti. Če je sonce, imam namreč vedno občutek, da ga je treba izkoristiti in tako na hitro pojemo in letimo ven takoj ko so ure primerne. Ob deževnem vremenu nimam te nuje in po dolgem času je bila sprememba dobrodošla. In zvok dežja je zame kot balzam za ušesa. Občutek ko zunaj dežuje, ti nekaj slastnega pečeš v pečici, pričakuješ, da boš z družino pogledal eno luštno risanko (hvala bogu, da zadnja leta delajo kar solidno zanimive) in se pod odejo na kavču cartaš v najboljši družbi… Neprecenljivo. 🙂

In paše spati, brez da ti je noro vroče. Čeprav se ne pritožujem. Vsaka sezona ima svoje pluse in svoje minuse. So mi ljubši letni časi, kjer se ves čas nekaj dogaja in spreminja, kot pa da bi me ves čas zeblo, ali pa da bi mi bilo ves čas vroče.

Je pa minus gotovo v tem, da je treba ves čas menjati družinsko garderobo. Ko se ravno navadiš, da je vse urejeno, je sezone konec in na vrsto pride menjava.

S koncem poletja zame pridejo spet kuharske urice v oddaji Dobro jutro in veselim se jih. Zares. Srečna sem, da mojo službo opravljam s takim veseljem. 🙂 Tokratna petkova tema so jabolka. Sezona jabolk je v zamahu in zamislila sem si štiri jedi, ki jih bom v oddaji pripravljala za vas.

Začela bom z jabolčno, makovo pito (recept zanjo prejmete v petek 😉 ). Sok od ožetih jabolk bom porabila za te preproste Špagete s paradižnikovo omako z jabolčnikom, ki je super hitra varianta za kosilo. Za malico ali lahek obrok, bom pripravila Waldorfsko solato, prilagojeno slovenskim okusom (recept najdete tukaj 😉 ). Če bo kljub tem trem receptom še ostalo kaj časa, pa bom delala še Jabolčno pito v kozarcu. Zares bo slastno in recepti so super in kar je največ vredno, preizkušeni.

Lepo vabljeni da petkovo jutro preživite v moji družbi. 😉

Pa seveda k oddaji paše tudi nov outfit, v katerega sem se zaljubila v trenutku. To je bil najhitrejši “šoping” v moji zgodovini. 😀 Takoj ko sem v Sportini zagledala to oblekico, sem se odločila zanjo. Potem sem se sicer zanjo peljala v Ljubljano, kjer so edino imeli mojo številko. Ampak zares mi ni žal, saj je čudovita. Prepričana sem, da mi bo za različne priložnosti služila celo jesen in zimo. 🙂 Zraven sem dodala še okroglo torbico in jesenski plašč.

Se vidimo v petek,

objem

Ana