Anina kuhinja

Kateri sesalnik kupiti pri alergiji na pršice?

Kateri sesalnik kupiti pri alergiji na pršice?

Naš star sesalnik je bil kupljen za nekaj deset eurov in iskreno z njim nikoli nisem imela občutka, da dejansko dobro posesa. Ampak sem si rekla, da dokler bo delal, ga bomo imeli, potem pa kupimo boljšega. Seveda je ta možnost odpadla takoj, ko smo izvedeli za razsežnost pršic, na katere je naš malček zelo alergičen. Prav tako ne pride v upoštev, da na dva tedna vozim globinsko sesati moj avto. Moj stari sesalec pa je za sesanje avta ravno tako dober kot navadna metla. Torej zanič!

Nato sem še izvedela za dejstvo, da ni dovolj da kavč in avto posprejam z sprejem proti pršicam, ampak da moram odmrle pršice in iztrebke (ki so dostikrat še bolj alegrene kot pršice same) še globinsko posesati. No s tem dejstvom sem se lotila lova na boljši sesalec.

Veliko sem brala o priporočanju parnih sesalcev, nato pa izvedela, da se pršice v vlažnem okolju še raje razmnožujejo in parni seslaci niso najbolj primerni. Torej sem se koncentrirala na sesalec, ki globinsko sesa in ima kvaliteten filter proti alergenom. Torej tisti zrak, ki ga spusti nazaj ven, ni problematičen ampak naj bi bil še bolj čist kot tisti zunaj. To sta najbolj pomembni specifikaciji.

Slišala sem da ima Miele zelo kvalitetne sesalce in se odpravila na ogled. Gospa, ki mi ga je predstavila me je popolnoma prepričala in z dragim sva ga kupila. Sesalec je imel poleg zelo dobrih specifikacij in izjemnega filtra tudi ravno pravo priročno velikost, saj pri nas stanovanje ni ravno veliko. In tako ga lahko hitro vzamem iz omare, ko vsak dan sesam glavni prostor. Metla je na žalost neprimerna za tla, saj se prah z njo preveč dviguje.

Zdaj ga uporabljam dobra dva tedna in nad njim sva oba z možem navdušena. Beseda navdušena niti ne zadostuje. Res je odličen. Ko sesam preproge v kopalnici, mora moža vmes stati na njih, ker sesalec tako intenzivno sesa. In po sesanju izgledajo kot oprane. Mislim da na njih ne ostane niti delčka prahu. Zdaj jih vsaj ne rabim prati na dva tedna, ampak jih perem na 3-4. Da ne omenjam sesanja avta ali kavča.

Ker je na spletu ogromno pisanja o sesalcih, sama staršem in vsem, ki se soočate s to nevšečno alergijo, toplo priporočam Miele sesalnik Compact C2 Excellence. Midva sva nad njegovim delom res zadovoljna in tudi malo nama ni žal niti enega centa, ki sva ga zapravila zanj. Sesalec si lahko bolj ogledate v salonu Miele v Ljubljani. Več informacij o njem pa najdete tukaj – http://www.miele.si/index.php?page=product&id=5834

Takole pa izgleda.

20000111222_Compact C2 Excellence.opi

Komentarji

 1. Ana, kako pa je s sesanjem kavca? Kateri nastavek uporabis? Tudi jaz sem v fazi nakupa zaradi hcerkine alergije…

  1. Elen, sem zraven sesalnika dokupila krtačo, s katero se sesa kavče, avtomobile… Drugače pa smo se mi odločili, da kavč preoblečemo v antialergijske materiale. Sem se naveličala, pranja vsak teden in sesanja in špricanja s spreji ….

   1. Predvidevam, da je to električna, ki stepa. Kakšen material pa je to antialergijski? Mi lahko še poveš, kako ste rešili težave z vzmetnicami? Imate prevleke? Res iskrena hvala za odgovore!

    1. Elen, ne vem na kateri del te objave se nanaša tvoje prvo vprašanje. Mi pomagaš?
     Pri nas smo kavč zdaj preoblekli v antialergijski material, vzmetnice, blazine in odeje imamo v antialergijskih prevlekah. Ostalo pa peremo. 🙂

     Če potrebuješ še kakšno info mi kar piši. Z veseljem pomagam.
     Pozdravček,
     Ana

Komentarja ni mogoče oddati.