Anina kuhinja

Jesus na obisku in teden mehiške hrane

Jesus na obisku in teden mehiške hrane

Včeraj je k nama prišel na obisk, Kristijanov prijatelj iz Arizone, Jesus Cristobal – na hitro Cris. Njegova mama prihaja iz Mehike in je prava boginja mehiške kuhinje. V mestu je več kot deset let imela svojo prikolico z avtentično mehiško hrano in prisegla sem si, da bom celo leto šparala zato da grem naslednje leto lahko k njej in se naučim kako se pripravlja pravo mehiško hrano. 🙂

Da pa bom lahko počakala do takrat, mi je Jesus prinesel polno receptov in nekaj sestavin, ki se jih tukaj ne da kupiti. Na sliki tako lahko vidite maso harino, (posebna koruzna moka s katero pripravljajo koruzne tortilje in še veliko drugih jedi) koruzne liste (uporabljajo se za tamalese – recept v kratkem 😉 ) in njihov čili v prahu. 😉 Komaj čakam da vse sestavine sprobam. Počutim se kot otrok, ki je dobil nove igračke. :))

Prav zanimivo je koliko mehiških jedi obstaja, za katere nisem še nikoli slišala. Pri nas, v mehiških restavracijah vedno dobiš ene in iste jedi. Chimichange (ki sploh niso pravilno pripravljene), takitose, enchilade, chilli con carne, potem se pa že počasi neha. Prav za hec sem se odločila da Jesusa ta teden peljem v mehiško restavracijo, pa da vidim, če mu bo sploh kaj znano. 🙂 Poročam kakšen bo njegov odziv. Uh to bo še zanimivo. 😉

Pa da še povem, včeraj sem mu za dobrodošlico spekla naše palačinke (tam jejo le ameriške, tem pa pravijo crepes), ki jih še nikoli prej ni jedel. Bil je navdušen. 🙂 Tako bom tudi jaz delila z njim kar nekaj receptov za jedi, ki so tukaj običajne. 😉

Prelep večer vam želim še naprej,
vaša Ana

Komentarji

  1. Ana, mogoče veš kako se pripravi flan de coco (kokosova strjenka)? Sem jo že večkrat jedla v mehiški restavraciji, pa nikjer ne najdem pravega recepta. 🙂

    1. No pa sem vse izvedela. Flan de coco je namreč karibska sladica, tako da Jesus pravi da zanjo ni še nikoli slišal. Toliko o avtentični mehiški hrani v mehiških restavracijah. 🙂

      Bom pa vseeno malce pobrskala za kakšnimi recepti, in če kaj pametnega najdem in mi dobro uspe, ti sporočim.

      Lep pozdravček,
      Ana

  2. Od kod se je vzela naenkrat toliko anonimnežev, ki zraven komentiranja, še kaj reklamirajo? Anyway… 😉

    Na TLC sem gledala eno oddajo, ko rešujejo kuhne (v stilu Gordona, ampak ni bil Gordon). Ta tip je iz New Jerseya, en Italijan. In je enkrat reševal en "mehiško" restavracijo, ki je ponujala hrano, ki jo ti naštevaš zgoraj (tako kot poznamo mi v MB, oni v LJ itd.). In

    1. Maja prav res je teh spamov kar naenkrat ogromno. Vse od takrat ko sem za komentiranje, na prošnjo bralke umaknila pasico z besedami. Mislim, da jo bom na žalost spet kmalu dala nazaj, ker drugače bom imela poln blog samih spamov. :/

      Glede mehiških in kitajskih pa se popolnoma strinjam. Prvo kot prvo sploh ne kuhajo avtentičnih jedi, drugo pa sploh v kitasjkih restavracijah, dodajajo

Komentarja ni mogoče oddati.