Anina kuhinja

Ergobaby nosilka za dojenčke – recenzija

Ergobaby nosilka za dojenčke – recenzija

Sama sem kar nekaj časa razmišljala katero nosilko bi kupila. Pri Timonu sem imela neko cenejšo varianto (mislim da je stala nekje okrog 50 eurov), ki se je sicer vredu obnesla, ampak je bila zamudna z zavezovanjem. Sploh pa se mi za novorojenčka ni zdela preveč varna, ker je bila prevelika.

Tokrat sem se torej odločala med nosilko Boba in Ergobaby 4 položaji. Obe sta se mi zdeli super, vendar me je prepričalo dejstvo da je Ergobaby nosilka edina na trgu, ki omogoča tudi varno nošnjo z dojenčkom obrnjenim naprej. Pri Timonu smo z nosilko prenehali ravno zato, ker se ni več želel nositi obrnjen navznoter in je želel gledati naokoli. Tako pričakujem, da bom to nosilko lahko dalj časa uporabljala, saj bo Liam lahko opazoval naokoli.

Drugo dejstvo ki mi je bilo zelo všeč je da za Ergobaby obstaja poseben vložek za novorojenčke. (Najdete in kupite ga lahko tukaj.) Ta poskrbi, da je novorojenčku res udobno in da je v pravem varnem položaju. Mogoče je na začetku zaradi vložka čas priprave nosilke za malenkost daljši, ampak se splača. Ko uspem, posnamem kako se nosilka z vložkom za novorojenčke namesti.

Pri nas nosilko uporabljamo vsak dan in res zelo pride prav. Ob zelo vročih dneh, se je včasih za zunanje sprehode malce ogibam, ker malemu v njej postane vroče, drugače pa mu je v njej izjemno udobno, saj mi takoj zaspi. No pa tudi vročina ga očitno ne moti, ker spi tudi takrat. Vsekakor pa je nosilka super za kakšna manjša opravila po stanovanju. Potrebno je le paziti da se sklanjate tako, da upognete le noge in ne hrbta.

Priznam, da se veselim da mali doseče 5 kilogramov, saj ga bom potem v nosilki nosila brez vložka in ga bom res ekspresno lahko namestila nase.

Glede udobja pa jo moram res maksimalno pohvaliti. Debeli pas, ki se ga pritrdi okrog pasu je izredno udoben in zaradi debeline niti malo ne reže v kožo. Na hrbtu ima nosilka poseben pašček, ki omogoča da ne trpi vaša hrbtenica. Da povzamem, nosilka je res izjemno udobna. Sama po dveh urah nošnje komaj čutim, da nosim 4.5 kilogramov težkega dojenčka na sebi. Res je zelo udobna. Sem že povedala da je zelo udobna – no še stotič – zelooo je udobna. 😀

Všeč mi je tudi ker je nosilka pralna. Pri nas je to še posebej pomembno, saj jo moram prati zaradi Timonove alergije na pršico. Nosilko tako na dva tedna zamrznem in operem na ročno pranje. Po treh pranjih se ji tudi malo ne pozna. Malo pogrešam kakšen manjši predalček za telefon, drobiž za v trgovino – neke malenkosti. Zdaj si ga namreč zataknem kar za pas.

Mogoče je za odtenek dražja, ampak kvaliteta v primerjavi s cenejšimi je res nepremerljiva.

Vse mamice, ki ste me prosile za revizijo, sporočite če sem pozabila še kaj napisati in bom dopisala. V kratkem pa objavim še posnetek kako se nosilko namesti.

Ogromno informacij o nosilki pa najdete tudi na Silly.si, kjer jo lahko tudi naročite in mimogrede trenutno jo dobite po znižani ceni.  🙂

2016-09-06 17.40.26

2016-09-06 17.40.32

2016-09-06 17.44.01-1

Topel pozdravček,

Ana

Komentarji

Komentarja ni mogoče oddati.