Anina kuhinja

Moj 1. teden po porodu

Moj 1. teden po porodu

AK_Pasica-SpletnaStran-AKzNiDM

2. teden | 3. teden

2016-08-05 09.59.28

Kilogrami:

Ko sem prišla iz poronišnice sem izgubila 6 kilogramov od 12,5 pridobljenih med nosečnostjo. V naslednjih dneh sem izgubila še dodatne slaba 2 kilograma. Torej mi je preostalo še 5 kilogramov do začetne teže pred nosečnostjo z Liamom. In iskreno še dobre dva lahko prištejem, ki sta mi ostala od nosečnosti s Timonom – ni bilo časa da bi ju s telovadbo spravila stran, saj sem le po nekaj tednih telovadbe spet zanosila.

Počutje:

Po prvem pretresljivem dnevu sem se počutila bolje, tako sem po dveh dneh zaprosila, če lahko grem domov. Sama bi z veseljem ostala še en ali dva dni, ampak sem želela čimpreje iti k Timonu, ki me je že hudo pogrešal. Tudi jaz sem ga, ko smo že pri tem. Tako sem po dveh dneh prišla domov in v roku dveh ur, ko sem bila doma dobila vročino. Takoj sem začutila bolečino v levi dojki in bila sem prepričana da je mastitis. Klicala sem v porodnišnico in naročili so mi naj se pridem pokazati. Kako se je razpletla situacija pa sem že napisala v tej objavi tukaj.

Po prvih čudnih dneh sem se kar malo ustrašila kaj me še čaka, zato sem prvi teden res veliko počivala. Nisem ne kuhala in večkrat mi je na pomoč prišla mami in stara mama, s katero si delimo hišo. Seveda je bil v največjo pomoč ravno Kristijan.

Dojenje in čišča:

Po dveh dneh dojenja, sem dobila naliv mleka, ki je povzročil, da so bile moje dojke čisto prepolne. Nekaj dni je ta občutek trajal. Malce sem si pomagala z listi zelja in s tušem. Pa seveda poskušala sem dojiti vsakič, ko je mali želel jesti. Potem so se dojke vnesle in količina mleka se je malce zmanjšala.

Bradavice so od dojenja razbolele, vendar večjih ran na njih ni. Preventivno jim mažem z Multi mam mazilom.

Čišča je še zelo intenzivna in krčenje maternice je še zelo boleče. Najbolj boleče je seveda ob začetkih dojenja.

Trebušček:

Moj trebušček je bil po dveh dneh še v velikosti 5. mesecev nosečnosti. Na koncu tega tedna, pa se je že zmanjšal. Opazila sem da se mi je med nosečnostjo očitno naredila linea negra – ta temna črta ki poteka mimo popka. Vendar je bila zaradi stegnjene kože skoraj nevidna. Zdaj ko koža ni več tako zelo stegnjena, pa se kar opazi.

Občasno sem začela nositi poporodni pas. Me zanima če bo z njim kaj efekta.

2. teden | 3. teden

AK_Pasica-SpletnaStran-AKzNiDM