Zaradi kolektivnega dopusta bodo vsa naročila oddana med 28.6. in 14.7. v dostavo predana 15.7.2024. Hvala za razumevanje.

Anina kuhinja

Domači kiviji in vplivi jabolk

Domači kiviji in vplivi jabolk

Pri mojih starših doma, imamo posajene kivije, ki nas že skoraj 10 let vsako zimo obdarijo z velikim številom lepih domačih kivijev.

Tako sva jih tudi midva z mojim to leto dobila kar nekaj. Ker pa so kiviji ravno pobrani in so še trdi, obstaja način kako jim pomagati, da hitreje dozorijo. In sicer zadevica, ki naj bi jim pomagala je jabolko. Jabolko menda med zorenjem oddaja etilni plin in tako povzroča, da tudi drugo sadje v bližini (banane, hruške, breskve,..) hitreje zori. V primeru, da si to želite, si s tem lahko pomagate. Če pa želite, da sadje ostane čimdalj v takšnem stanju kakršnem je, potem poskrbite, da jabolka odmaknete čimbolj proč.

Prav tako je pomembno, da pri jabolkih, ki jih imate shranjene, pregledate ali je kakšno že začelo gniti. Ker bo gnilo jabolko še toliko bolj oddajalo pline in s tem povročilo, da bodo tudi ostala jabolka okrog njega začela gniti.

Uf, madoniš sem se razgovorila. Upam, da vam bo moja objava prišla prav. 😉

Lep petek vsem skupaj,
Ana

Komentarji

  1. No, ko je že tema o jabolkih 🙂 Ali je katera slišala, da jabolk ne smeš hraniti poleg krompirja, ker baje krompir slabo vpliva nanje, da hitreje dozirijo, zgnijejo, razpokajo.. ?

    1. Sonja, včeraj sem na hitro prebrala in nisem opazila, da vbistvu sprašuješ. Tako, da sem se zdaj pozanimala in krompir zagotovo ne vpliva na zorenje jabolk ali obratno, tako da jih lahko hraniš skupaj.

      Lep pozdravček,
      Ana

  2. Pri nas se jabolka postavijo med kakije, da ti prej dozorijo. Očitno vplivajo na več vrst sadja. Za krompir nisem še slišala, jaz ga hranim zraven jabolk. no kakšno jabolko vmes zgnije, pa ne vem če je to zaradi krompirja, bi blo za poskusit.

Komentarja ni mogoče oddati.